Skip to content

Blogi > Täysin hiilineutraali jätehuolto Metro-tukku Vantaalla

Täysin hiilineutraali jätehuolto Metro-tukku Vantaalla

Metro-tukku Vantaan eli Metro-tukun logistiikkakeskuksen jätehuolto on täysin hiilineutraali eli toiminnasta syntyvien jätteiden keräyksestä, kuljetuksesta ja käsittelystä aiheutuneet päästöt mitataan ja päästömäärä kompensoidaan sertifioiduilla metsityshankkeilla.

”Kumppanimme Lassila & Tikanoja käyttää The Greenhouse Gas Protocol -laskentastandardeja päästöjen laskemisessa ja metsityshankkeet ovat Gold Standard -sertifioituja. Kompensoinnin perustuminen laadukkaisiin standardeihin on meille tärkeää luotettavuuden takaamiseksi. Esimerkiksi Gold Standard on kansainvälisesti tunnettu verifiointistandardi, ja se tukee myös muita YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, kuten paikallisten asukkaiden työllistymistä”, Metro-tukun laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Petri Laurila kertoo.

Metsityshankkeet kohdistuvat trooppisiin metsiin, jotka kasvavat nopeammin ja sitovat hiiltä tehokkaammin.

”Hiilinielut poistavat hiilidioksidia ilmakehästä pysyvästi ja kompensaation ansiosta tuottamamme hiilijalanjälki pienenee. Kuitenkin jätehuollon päästöjen kompensointi on vain yksi osa Metro-tukun vastuullistyötä. Laajempi tavoitteemme on tietysti parantaa ja optimoida prosessejamme, jolloin vähennämme sekä päästöjemme että jätteidemme määrää”, Petri kommentoi.

Onnistumisia on tapahtunut jo monella rintamalla.

”Kierrätysasteemme on esimerkiksi parantunut joka vuosi ja oli vuonna 2022 84 %. Tästä on mainiota jatkaa työtämme kiertotalouden hyväksi”, Petri päättää.


Tutustu lisää:

Gold Standard -sertifioidut metsityshankkeet
Jätehuollon päästöjen laskentatapa