Hurmaa asiakkaasi varmasti vegaanisella annoksella, jossa pääosassa ovat parsa ja härkäpapu. Katso keittiömestari Dani Hännisen vinkit annoksen valmistamiseen videolta ja poimi tuotteet ostoskoriisi reseptiikan yhteydestä.
Resepti: Parsaceviche, härkäpapua, kurkkua, herneitä ja salaatinlehtiä
400 g vihreää parsaa
200 g härkäpapua (pakaste)
100 g kurkkua
100 g tuoreita herneitä (tai pakaste)
8 kpl sydänsalaattia
Marinadi
100 g yrttiöljyä
1 tl karkeaa dijon sinappia
5 g suolaa
5 g omenaviinietikkaa
(sitruunankuori, korianteria, chiliä ym)
200 g vegaaninen turkkilainen jugurtti
Sulata pakastetut härkäpavut. Kuori härkäpavut ja herneet käsin. Irrota sydänsalaatista lehdet ja huuhtele. Mausta ennen esillelaittoa.
Leikkaa kurkku kuutioksi, hienonna parsat ja sekoita ne kuorittujen härkäpapujen ja herneiden kanssa. Mausta marinadilla ja anna maustua hetki.
Mausta turkkilainen jugurtti ja laita pursotinpussiin.
Asettele salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lusikoi niiden sisään parsa-papu chevicheä. Pursota turkkilaista jugurttia ja koristele tarvittaessa yrteillä ja mausteilla.
VINKKI: Tässä annoksessa on vain mielikuvitus rajana. Voit hyödyntää oman konseptisi makumaailmoja ja varioida tästä mieleisesi. Erilaiset pavut ja tässä tapauksessa härkäpapu on runsas ja herkullinen proteiininlähde sekä asiakkaalle yllätyksellinen. Helppo käsinsyötävä tarjottava buffetteihin tai erilaisiin tilaisuuksiin ja pienillä muutoksilla myös mahtava lisuke. Vegaanista turkkilaista jugurttia voi käyttää maustettuna esimerkiksi majoneesin sijasta.
Katso myös muut Metro Vegan -reseptit: