Skip to content

Blogi > Grillattuja porkkanoita ja linssejä, kastike paahdetusta hiivasta

Grillattuja porkkanoita ja linssejä, kastike paahdetusta hiivasta

Valmista asiakkaillesi varmasti vegaanista reseptiikkaa keittiömestari Dani Hännisen tyylillä. Katso annoksen valmistus videolta ja reseptiikka alta.

 

 

Resepti: Grillattuja porkkanoita ja linssejä, kastike paahdetusta hiivasta

1 kg porkkanoita
200 g erivärisiä, kuivattuja linssejä
2 pnt lipstikkaa

500 g Oatly kaurakermaa
50 g Oatly kauramaitoa
50 g reduktio tai omenaviinietikka
10 g suolaa
50 g tuorehiivaa
mustapippuria

Laita uuni 200–220-asteeseen. Paahda tuorehiivaa uunissa noin 30–40 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes hiiva on kuivahtanut ja saanut paahteisen värin kauttaaltaan. Vinkki! Paahdettua hiiva voi tehdä kerralla enemmänkin, sillä se säilyy paahdettuna pitkään. 

Pese porkkanat ja laita uunivuokaan. Mausta öljyllä, suolalla ja ruokokidesokerilla. Paahda 220 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä ja paahtuneita. Grillaa porkkanat grillissä tai toholla. 

Mittaa kattilaan reduktio tai omenaviinietikka. Lisää muut aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Voit tehdä kastikkeesta juoksevamman lisäämällä kauramaitoa tai taas tiukemman lisäämällä maizenaa. Mausta lisää tarvittaessa hiivalla tai haluamillasi yrteillä. 

Paahda linssejä kuivalla pannulla ennen keittämistä tai grillaa niitä siivilän kanssa grillissä – näin saat reilusti makua lisäkkeeseen. Keitä paketin ohjeen mukaan kiehuvassa vedessä. 

Tee lipstikkaöljy ja siivilöi. Voit säästää siivilöidyn lipstikkapeston, maustaa sen ja käyttää sitä maustamiseen.

 

 

 

Katso myös muut Metro Vegan -reseptit: