Grillattu kaali hasselpähkinällä ja herkkusieni XO-kastikkeella
Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästö valmisti Metro-tukulle reseptiikkaa vegaanisena. Katso reseptiikka grillattuun kaaliin hasselpähkinällä ja herkkusieni...
Blogi > Kuivattua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja mausteinen ratatouilleliemi
Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästö valmisti Metro-tukulle reseptiikkaa vegaanisena. Näin valmistat asiakkaillesi mausteisesta ratatouilleliemestä makunsa saavan kasvisannoksen á la Vuoden Kokki!.
Suositusjuomamme annokselle on Metro Winesin valikoimasta Anno Domini47 Pinot Grigio (vegaaninen)
Ratatouilleliemi
8 luumutomaattia
1 munakoiso
2 vihreää kesäkurpitsaa
3 suippopaprikaa
1 punainen chili
Valkoviinietikkaa
Suolaa
Pippuria
Sokeria
Tuoretta oreganoa
Oliiviöljyä
Itketä pilkotut kasvikset 120 asteisessa uunissa 2 x 15 min., jonka jälkeen aja ne
mehulingolla mehuksi ja valuta liinan läpi. Mausta valkoviinietikalla, suolalla, pippurilla ja
vaalealla sokerilla.
Kuivattu munakoiso
1 munakoiso
Kuori munakoiso ja vakumoi suolan, oliiviöljyn ja tuoreen oreganon kanssa. Höyrytä 80
asteessa, kunnes munakoiso on kauttaaltaan kypsä, n. 10-15 min koosta riippuen. Valuta neste pois pussista ja laita 12 tunniksi 60 asteiseen kuivuriin.
Kuivatut tomaattilohkot
Kalttaa tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Kuivaa 8-10 tuntia 60 asteisessa
kuivurissa.
Kesäkurpitsa “carpaccio”
1 kesäkurpitsa
Viipaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai leikkele koneella pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Lado
suikaleet limittäin leivinpaperin päälle ja stanssaa pyöreällä stanssilla. Höyrytä 100 asteessa 2-3 min.
mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
Suippopaprika
Suippopaprikaa
Polta suippopaprikoiden kuoret kauttaaltaan kaasupolttimen kanssa ja huuhtele poltettu
kuori pois. Poista sisusta. Asettele paprikat limittäin leivinpaperille ja stanssaa pyöreäksi.
Savustettu munakoisopyree
Munakoisoa
8 g Dijon-sinappia
4 g suolaa
rypsiöljyä
Puolita ja viillota munakoisot. Savusta 10 min. ja paahda kypsiksi. Kuori, blendaa, siivilöi ja
valuta liinassa yön yli.
Blendaa kaikki tehosekoittimessa ja emulsioi joukkoon tilkka rypsiöljyä.
Oreganoöljy
50 g tuoretta oreganoa
250 g rypsiöljy
Sekoita tehosekoittimessa kunnes lämpö 70 astetta. Siivilöi liinan läpi.
Kokoa komponentit lautaselle ja tarjoile.
Katso myös muut Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön vegaaniset reseptit sivuiltamme:
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.