Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästö valmisti Metro-tukulle reseptiikkaa vegaanisena. Näin valmistat asiakkaillesi mausteisesta ratatouilleliemestä makunsa saavan kasvisannoksen á la Vuoden Kokki!.
Suositusjuomamme annokselle on Metro Winesin valikoimasta Anno Domini47 Pinot Grigio (vegaaninen)
Ratatouilleliemi
8 luumutomaattia
1 munakoiso
2 vihreää kesäkurpitsaa
3 suippopaprikaa
1 punainen chili
Valkoviinietikkaa
Suolaa
Pippuria
Sokeria
Tuoretta oreganoa
Oliiviöljyä
Itketä pilkotut kasvikset 120 asteisessa uunissa 2 x 15 min., jonka jälkeen aja ne
mehulingolla mehuksi ja valuta liinan läpi. Mausta valkoviinietikalla, suolalla, pippurilla ja
vaalealla sokerilla.
Kuivattu munakoiso
1 munakoiso
Kuori munakoiso ja vakumoi suolan, oliiviöljyn ja tuoreen oreganon kanssa. Höyrytä 80
asteessa, kunnes munakoiso on kauttaaltaan kypsä, n. 10-15 min koosta riippuen. Valuta neste pois pussista ja laita 12 tunniksi 60 asteiseen kuivuriin.
Kuivatut tomaattilohkot
Fresh Cut tomaattilohkot
Kalttaa tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Kuivaa 8-10 tuntia 60 asteisessa
kuivurissa.
Kesäkurpitsa “carpaccio”
1 kesäkurpitsa
Viipaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai leikkele koneella pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Lado
suikaleet limittäin leivinpaperin päälle ja stanssaa pyöreällä stanssilla. Höyrytä 100 asteessa 2-3 min.
mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
Suippopaprika
Suippopaprikaa
Polta suippopaprikoiden kuoret kauttaaltaan kaasupolttimen kanssa ja huuhtele poltettu
kuori pois. Poista sisusta. Asettele paprikat limittäin leivinpaperille ja stanssaa pyöreäksi.
Savustettu munakoisopyree
Munakoisoa
8 g Dijon-sinappia
4 g suolaa
rypsiöljyä
Puolita ja viillota munakoisot. Savusta 10 min. ja paahda kypsiksi. Kuori, blendaa, siivilöi ja
valuta liinassa yön yli.
Blendaa kaikki tehosekoittimessa ja emulsioi joukkoon tilkka rypsiöljyä.
Oreganoöljy
50 g tuoretta oreganoa
250 g rypsiöljy
Sekoita tehosekoittimessa kunnes lämpö 70 astetta. Siivilöi liinan läpi.
Kokoa komponentit lautaselle ja tarjoile.
Katso myös muut Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön vegaaniset reseptit sivuiltamme: