Skip to content

Blogi > Kuivattua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja mausteinen ratatouilleliemi

Kuivattua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja mausteinen ratatouilleliemi

Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästö valmisti Metro-tukulle kesäistä reseptiikkaa vegaanisena. Näin valmistat asiakkaillesi mausteisesta ratatouilleliemestä makunsa saavan kasvisannoksen á la Vuoden Kokki!.

Suositusjuomamme annokselle on Wihuri Wine Academyn valikoimasta Anno Domini47 Pinot Grigio (vegaaninen)

 

Ratatouilleliemi

8 luumutomaattia  
1 munakoiso 
2 vihreää kesäkurpitsaa
3 suippopaprikaa 
1 punainen chili
Valkoviinietikkaa
Suolaa
Pippuria
Sokeria
Tuoretta oreganoa
Oliiviöljyä

Itketä pilkotut kasvikset 120 asteisessa uunissa 2 x 15 min., jonka jälkeen aja ne
mehulingolla mehuksi ja valuta liinan läpi. Mausta valkoviinietikalla, suolalla, pippurilla ja
vaalealla sokerilla.


Kuivattu munakoiso

1 munakoiso

Kuori munakoiso ja vakumoi suolan, oliiviöljyn ja tuoreen oreganon kanssa. Höyrytä 80
asteessa, kunnes munakoiso on kauttaaltaan kypsä, n. 10-15 min koosta riippuen. Valuta neste pois pussista ja laita 12 tunniksi 60 asteiseen kuivuriin.

 

Kuivatut tomaattilohkot 

Fresh Cut tomaattilohkot

Kalttaa tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Kuivaa 8-10 tuntia 60 asteisessa
kuivurissa.

 

Kesäkurpitsa “carpaccio”

1 kesäkurpitsa

Viipaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai leikkele koneella pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Lado
suikaleet limittäin leivinpaperin päälle ja stanssaa pyöreällä stanssilla. Höyrytä 100 asteessa 2-3 min.
mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

 

Kasvisten-höyrytys-Kim-Päivästö

 

Suippopaprika

Suippopaprikaa

Polta suippopaprikoiden kuoret kauttaaltaan kaasupolttimen kanssa ja huuhtele poltettu
kuori pois. Poista sisusta. Asettele paprikat limittäin leivinpaperille ja stanssaa pyöreäksi.

 

Savustettu munakoisopyree

Munakoisoa 
8 g Dijon-sinappia
4 g suolaa  
rypsiöljyä

Puolita ja viillota munakoisot. Savusta 10 min. ja paahda kypsiksi. Kuori, blendaa, siivilöi ja
valuta liinassa yön yli.

Blendaa kaikki tehosekoittimessa ja emulsioi joukkoon tilkka rypsiöljyä.

 

Oreganoöljy

50 g tuoretta oreganoa
250 g rypsiöljy

Sekoita tehosekoittimessa kunnes lämpö 70 astetta. Siivilöi liinan läpi.

Kokoa komponentit lautaselle ja tarjoile.

 

munakoisoa-ja-kesäkurpitsaa-annoskuva

 

Katso myös muut Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön vegaaniset reseptit sivuiltamme: