Skip to content

Blogi > Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija – taitoa ja tuoreita ajatuksia

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija – taitoa ja tuoreita ajatuksia

Vuoden Kokki 2021 ja Vuoden Tarjoilija 2021 -voittajilla on edessään kiinnostava edustusvuosi, jonka aikana he pääsevät muun muassa syventämään osaamistaan.

Tunnelma oli tiivis ja sykkeet korkealla, kun Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit kisasivat suomenmestaruuksista lokakuu lopussa Helsingin Messukeskuksessa. 9 kokkikokelaan ja 6 saliammattilaisen joukosta karsiutuivat voittajiksi Kim Päivästö Ravintola Inarista Helsingistä ja Henna Kolehmainen Ravinteli Huberista Tampereelta.

“Sykkeet olivat finaalissa kirjaimellisestikin korkealla. Kilpailijoiden sykearvoja ja kuormitusta pystyi seuraamaan reaaliajassa näytötauluilta. Yksilökohtaiset sykevaihtelut olivat suuria, mutta kilpailutilanne vastasi rankkaa, fyysistä urheilusuoritusta”, sanoo Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen projektipäällikkö Heli Kähkölä.

Wihuri Metro-tukku on Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen pääjärjestäjä yhteistyössä Vuoden Kokki Akatemian ja Vuoden Tarjoilija verkoston kanssa.

Kähkölä odottaa edustusvuoden olevan voittajille kiinnostava. Vuodesta rakentuu aina voittajien näköisiä. He pääsevät niin suunnittelemaan menu- ja drinkkikokonaisuuksia kuin tekemään yhteistyötä alan muiden ammattilaisten ja sidosryhmien kanssa.

“On myös voittajasta itsestään kiinni, haluaako hän esimerkiksi syventää jotain uutta osa-aluetta ammatissaan. Päivästö on tunnettu pastry chef -osaamisestaan ja hänellä on vankka kokemus keskieurooppalaisista huippuravintoloista. Kolehmainen on puolestaan viiniasiantuntija ja kolunnut sommelier-kisoja”, Kähkölä sanoo.