Kesäisiä reseptejä ja drinkkejä vaniljajäätelöstä
Haastoimme hallitsevat Vuoden Kokki Lari Heleniuksen ja Vuoden Tarjoilija Christian Angelovin valmistamaan kesäisiä reseptejä Metro...
Blogi > Tartaletti sitruunalla hurmaa pääsiäisenä
Makea marenki ja raikas sitruuna tasapainottavat toisiaan tarjoten houkuttelevan leivonnaisen juhlakauteen.
Tartaletti:
Tartalettipohja
Sitruuna
Kananmuna
Tomusokeria
Voita
Timut-pippuria
Kuivattua vadelmaa
Italialainen marenki
375 g sokeria
115 g vettä
225 g valkuaista
75 g sokeria
Sitruunakreemi
5 kananmunaa
35 g sokeria
150 g sitruunamehua
115 g voita
Sitruunakreemi:
Laita kattilaan kananmuna, sitruunamehu ja sokeri. Kypsennä varovasti koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki, lisää pehmeä voi ja paseeraa.
Marenki:
Laita kattilaan 37 g sokeria ja 115 g vettä. Keitä, kunnes lämpötila on 124 astetta. Vatkaa yleiskoneessa valkuaiset ja 75 g sokeria vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi päälle ja vatkaa kuohkeaksi.
Levitä sitruunakreemi tartaletin pohjalla ja tasoita lastalla. Lusikoi marenki päälle ja polta hieman toholla.
Koristele paahdetulla ja rouhitulla timut-pippurilla ja kuivatuilla vadelmilla.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.