Skip to content

Blogi > Riistakäristys pot au feu - Valloita ranskalaisella klassikolla

Riistakäristys pot au feu - Valloita ranskalaisella klassikolla

Hyödynnä riistasesonki ranskalaisessa lihapadassa, jonka puhtaat maut ja murea liha tuovat syksyn lautaselle. Tässä annoksessa käytettiin Nordfoodin riistakäristettä ja Metro Fresh Cutin säräjuurestä.  

 

Riistakäristys pot au feu

1 kg Nordfood Riistakäristystä

1 l Lihalientä

400 g Metro Fresh cut säräjuuresta

100 g Naurista

50 g Varsiselleriä

50 g Lehtikaalia

50 g Extra Virgin oliiviöljyä

Ruohosipulia

Kirveliä

Wasabin kukkaa

Timjamia

Suolaa ja mustapippuria

 

Paista käristyslihoihin pannulla hyvä väri ja siirrä kattilaan.

Lisää lihaliemi ja muutama timjamin oksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kypsäksi ja siivilöi liemi talteen.

Esikeitä kasvikset suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä jäävedessä.

Kokoa annos. Lämmitä lihat pienessä määrässä lihalientä. Lämmitä vihannekset ja glaseeraa oliiviöljyllä, ja mausta suolalla, pippurilla sekä ruohosipulilla.

Kasaa lihat keskelle lautasta ja asettele kasvikset ympärille.

Koristele kirvelillä ja wasabin kukalla. Kaada lämmin liemi päälle.