Grillattu kaali hasselpähkinällä ja herkkusieni XO-kastikkeella
Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästö valmisti Metro-tukulle reseptiikkaa vegaanisena. Katso reseptiikka grillattuun kaaliin hasselpähkinällä ja herkkusieni...
Blogi > Riistakäristys pot au feu - Valloita ranskalaisella klassikolla
Hyödynnä riistasesonki ranskalaisessa lihapadassa, jonka puhtaat maut ja murea liha tuovat syksyn lautaselle. Tässä annoksessa käytettiin Nordfoodin riistakäristettä ja Metro Fresh Cutin säräjuurestä.
1 kg Nordfood Riistakäristystä
1 l Lihalientä
400 g Metro Fresh cut säräjuuresta
100 g Naurista
50 g Varsiselleriä
50 g Lehtikaalia
50 g Extra Virgin oliiviöljyä
Ruohosipulia
Kirveliä
Wasabin kukkaa
Timjamia
Suolaa ja mustapippuria
Paista käristyslihoihin pannulla hyvä väri ja siirrä kattilaan.
Lisää lihaliemi ja muutama timjamin oksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kypsäksi ja siivilöi liemi talteen.
Esikeitä kasvikset suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä jäävedessä.
Kokoa annos. Lämmitä lihat pienessä määrässä lihalientä. Lämmitä vihannekset ja glaseeraa oliiviöljyllä, ja mausta suolalla, pippurilla sekä ruohosipulilla.
Kasaa lihat keskelle lautasta ja asettele kasvikset ympärille.
Koristele kirvelillä ja wasabin kukalla. Kaada lämmin liemi päälle.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.