Skip to content

Blogi > Mieleenpainuva blini lisukkeella

Mieleenpainuva blini lisukkeella

Talven maukkaimman perinteen kruunaa tartar, jonka kanssa blinistä syntyy kaunis annos.

 

Perunablinit, tartar naudan sisäfileestä ja vaahdotettua smetanaa

Blinit:
1000 g kuivaa perunapyrettä
1 dl täysmaitoa
1 dl kermaa
6 kananmunaa
200 g valkuaista
6 rkl perunajauhoa


Tartar:
200 g naudan sisäfilettä
Suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
1 tl sileää Dijon-sinappia
Muutama tippa Worcestershire-kastiketta


Sekoita blinien ainekset (poislukien valkuaiset) tasaiseksi massaksi ja paseeraa tarvittaessa.
Vaahdota valkuaiset ja nostele varovasti massan sekaan. Paista kirkastetussa voissa rapeaksi.
Kuutioi tartarin liha ja mausta. Vaahdota smetana.Raasta lopuksi tuoretta piparjuurta päälle.