Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön shampanjamenu
Keveästi kuplilla. Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästö suunnitteli ja valmisti klassisen menun shampanjalle. Näissä annoksissa tähtinä loistavat hummeri...
Blogi > Speltti-kurpitsarisotto paahdetuilla naurislohkoilla ja pikkelöidyllä keltajuurella
Syksyn herkullisin ja kaunein risotto toimii niin alku- kuin pääruokana ja sopii täydellisesti sadonkorjuun sesonkiin! Reseptissä ollaan käytetty kurpitsaa, paahdettua naurista, pikkelöityä keltajuurta ja spelttiä. Speltti on muuten myös hyvä kotimainen vaihtoehto riisille.
Myskikurpitsaa
Kasvislientä
Etikkaa
Sokeria
1 Sipuli
1 Solo-valkosipuli
3 dl Spelttiä
2 dl Valkoviiniä
6 dl Kasvislientä
1 dl Kurpitsapyrettä
100 g Parmesaania
2 rkl Creme fraichea
50 g Voita
Myskikurpitsapyree: Paahda kurpitsakuutiot uunissa kypsäksi. Aja kurpitsat blenderissä pyreeksi kasvisliemen kanssa.
Pikkelöity keltajuuri: Kuumenna etikka (1 osa), sokeri (2 osaa) ja vesi (3 osaa) kattilassa, kunnes sokerit ovat liuenneet nesteeseen. Anna liemen jäähtyä.
Viipaloi keltajuuret mandoliinilla. Lisää keltajuuret jäähtyneeseen pikkeliliemeen.
Paahdetut nauriit: Pilko nauriit haluamasi kokoisiksi lohkoiksi. Lisää nauriille öljyä ja suolaa. Paahda uunissa, kunnes ovat ruskistuneet hieman. Voit viimeistellä vielä värin tummemmaksi paahtamalla kaasupolttimella lisää.
Speltti risotto: Freesaa sipulikuutioita ja pieneksi pilkottu valkosipuli kattilassa tai kasarissa. Lisää speltit joukkoon ja freesaa vielä hetki.
Lisää valkoviiniä niin, että speltit juuri ja juuri peittyy. Keitä spelttiä koko ajan sekoittaen, kunnes valkoviini on haihtunut/imeytynyt lähes kokonaan.
Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta, kun liemi on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää lientä niin kauan, kunnes speltti alkaa olemaan lähes kypsä.
Lisää kurpitsapyree ja sekoita joukkoon.
Lisää joukkoon creme fraiche.
Lisää voi ja parmesaani, ja sekoita joukkoon.
Lisää sitruunan mehua tuomaan happoa annokseen.
Mausta vielä tarvittaessa suolalla. Koristele annos paahdetuilla naurislohkoilla ja pikkelöidyillä keltajuurilla.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.