Kesäisiä reseptejä ja drinkkejä vaniljajäätelöstä
Haastoimme hallitsevat Vuoden Kokki Lari Heleniuksen ja Vuoden Tarjoilija Christian Angelovin valmistamaan kesäisiä reseptejä Metro...
Blogi > Kesän makeimmat
Lumoa vaniljajäätelöllä ja yllätä erilaisilla lisukkeilla. Tarjoile Huhtamäen kartonkisessa jäätelöpikarissa ja puisella jäätelölusikalla.
Siirappi:
250 g sokeria
250 g fariinisokeria
500 ml vettä
400 g espressopapuja
40 g glukoosisiirappia
Mousse:
150 g Arla creme fraichea
150 g Arla turkkilainen jogurtti 10% 5kg laktoositon
200 g mascarponea
40 g espressosiirappia
1 g suolaa
Kristallisoitu tumma suklaa:
300 g sokeria
80 g vettä
140 g tummaa suklaata
Siirappi: Lisää kattilaan sokerit, glukoosisiirappi ja vesi, kiehauta 102 asteeseen. Lisää espressopavut. Anna maustua 24–48 tuntia. Lämmitä tarvittaessa siirappia, jotta siitä
tulee juoksevampaa, siivilöi siirappi. Vinkki: Kuumentamalla ainesosat yli 102 asteen saadaan "tiukempi" siirappi.
Mousse: Vatkaa creme fraiche, jogurtti ja mascarpone yleiskoneella tai sähkövatkaimella mousseksi, lisää
espressosiirappi ja suola. Kristallisoitu tumma suklaa: Kuumenna vesi ja sokeri 149 asteeseen. Lisää suklaa ja vatkaa voimakkaasti.
Granola:
2 dl cashewpähkinää
2 dl isoja kaurahiutaletta
½ dl hunajaa
1 rkl ruokosokeria
½ dl rapsiöljyä
1 tl suolaa
pakastekuivattua vadelmaa
Mansikka szechuan-pippuri -liemi:
1 kg pakastemansikkaa
1 kpl vaniljatankoa
5 g Werners szechuan-pippuria
15 g sokeria
perunajauhoa
Granola: Laita kattilaan hunaja, sokeri, öljy ja suola ja sulata. Kaada seos pakkiin pähkinöiden ja kaurahiutaleiden kanssa ja sekoita hyvin. Paahda 160 asteessa noin 10-12 min, kunnes granola on kullanruskea. Kun granola on jäähtynyt, niin leikkaa pienemmiksi paloiksi ja sekoita sekaan haluamasi määrä pakastekuivattuja vadelmia.
Liemi: Kaada mansikat GN-astiaan, kelmuta astia ja höyrytä 100 asteessa 20-30 min. Siivilöi liemi kattilaan. Laita kattilaan szechuan-pippuri, sokeri, kiehauta ja anna maustua kelmun alla muutama tunti. Siivilöi szechuan-pippuri. Lisää liemeen vaniljatangon siemenet ja perunajauhoa (1 rkl jauhoa 4 dl lientä kohden). Lämmitä liemi hiljalleen kiehumispisteeseen asti koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.