Skip to content

Blogi > Hurmaa pastalla

Hurmaa pastalla

Laadukas pasta tarvitsee vain muutaman ainesosan ihastuttaakseen niin lounaalla kuin illallisella.

 

Garganelli-pastaa, tomaattia, parmesania ja basilikaa

400 g Canuti garganelli-pastaa
500 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 dl extra virgin oliiviöljyä
100 g Metro Parmigiano Reggiano -raastetta
50 g basilikaa
¼ tl chilihiutaletta
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Freesaa viipaloidut valkosipulin kynnet öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, kypsennä muutama minuutti. Kaada päälle valkoviini ja muutama basilikan varsi. Hauduta, kunnes neste on kiehunut kasaan, aja blenderissä sileäksi, siivilöi ja mausta.

Keitä pastaa 3-4 minuuttia, nostele tomaattikastikkeen sekaan ja kypsennä loppuun. Lisää hieman pastan keitinvettä, sekoita joukkoon parmesaani ja revitty basilika, tarkista maku.