Skip to content

Blogi > Hasselpähkinäkreemillä täytetty mille feuille, vaniljajäätelöä

Hasselpähkinäkreemillä täytetty mille feuille, vaniljajäätelöä

Hasselpähkinäkreemillä täytetty mille feuille on hienostunut jälkiruoka, joka yhdistää tutut maut upealla tavalla. Voitaikinalevystä luodaan herkullinen ja ylellinen jälkiruoka, joka täytetään herkullisella hasselpähkinäkreemillä ja tarjoillaan vaniljajäätelön kera. Tämä jälkiruoka on varma valinta niin arkeen kuin juhlaankin, ja se viimeistelee aterian elegantilla tavalla.

 

Hasselpähkinäkreemillä täytetty mille feuille

Creme diplomat
450 g täysmaitoa
1 vaniljatanko
115 g sokeria
30 g maizenaa
4 keltuaista (noin 70 g)
Creme diplomat
450 g täysmaitoa
1 vaniljatanko
115 g sokeria
30 g maizenaa
4 keltuaista (noin 70 g)

30 g voita
200 g kuohukermaa
Hasselpähkinät
100 g kuorittua ja paahdettua hasselpähkinää
200 g sokeria

 

Diplomat Creme: Kiehauta maito ja vaniljatanko kattilassa, anna maustua 15 min. Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri ja maizena. Kaada lämmin maito kulhoon ja sekoita hyvin, siirrä seos takaisin kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kreemi sakeutuu, sekoita lopuksi joukkoon kylmä voi. Paseeraa kreemi siivilän läpi ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kreemin joukkoon varovasti kahdessa erässä nostellen.

Hasselpähkinät: Paahda sokeri kattilassa karamelliksi, sekoita joukkoon hasselpähkinät, levitä seos silpatille/leivinpaperille ja anna jäähtyä. Aja blenderissä sileäksi ja siivilöi. Sekoita jauhe creme diplomatin joukkoon.

Voitaikina: Levitä sulatettu voitaikina silpatin päälle pellille ja pistele haarukalla, laita taikinan päälle vielä toinen silpat ja kevyt paino. Paista taikina levy 180-asteisessa uunissa noin 30 min/kunnes pinta on kullanruskea.

Leikkaa jäähtynyt voitaikina halutun muotoiseksi, pursota kreemiä levyille ja aseta toinen kerros päälle. Koristele tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.