Skip to content

Blogi > Demo kitchen: Suolapaahdettuja puna- ja keltajuuria, savustettua créme fraîchea

Demo kitchen: Suolapaahdettuja puna- ja keltajuuria, savustettua créme fraîchea

Suolan päällä paahdetut puna- ja keltajuuret savustetun creme fraisen ja raikkaan vinegretillä viimeistellyn salaatin yhdistelmä luo kunnianosoituksen syksyn alun satokaudelle tarjoten hienostuneen makuparin parhaimmista raaka-aineista. Tämä resepti tarjoaa helpon ja kaudenmukaisen alkuruoan listallesi tai sopii täydellisesti catering-tarjoiluun osana alkuruokabuffetia. 

Werners Apple 8 on herkullisista kanadalaisista omenoista valmistettu omenaviinietikka, joka sopii täydellisesti cocktaileihin, ruokiin ja jälkiruokiin. Metro-tukun -valikoima laajenee Selected by Metro uutuus tuotteilla, jotka ovat saatavilla vain Metro-tukuista. Lisäksi Werners-tuotevalikoima kasvaa korkealaatuisilla pippureilla ja Minus 8 -etikoilla. 

 

 

Suolapaahdettuja puna- ja keltajuuria, savustettua créme fraichea

Resepti:

0,5 kg keltajuuri

0,5 kg punajuuri

1 kg karkea suola

0,3 kg crème fraîche

50 g hasselpähkinä

0,1 l extra virgin olive oil

0,03 l Minus 8 etikka

 

Valmistus:

Kaada suola 1/2 gn pakin pohjalle. Laita juurikkaat pakkiin suolan päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa kunnes juurikkaat on kypsiä, anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurikkaat paloiksi, mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Vatkaa crème fraîche vaahdoksi. Savusta halutessasi crème fraîche kevyesti esim. savupistoolilla. Paahda hasselpähkinät uunissa, kuori ja murskaa pähkinät. Sekoita kulhossa pähkinät, etikka ja öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele annos vuonankaalilla.