Skip to content

Blogi > Demo kitchen: Marinoitua päärynää ja fetajuustoa

Demo kitchen: Marinoitua päärynää ja fetajuustoa

Kauden hedelmistä päärynä muodostaa herkullisen parin suolaisen fetajuuston ja etikkahelmien kanssa. Tarjoa annos alkuruokana tai osana buffet-pöydän tarjoilua vadilta.

Werners Apple 8 on herkullisista kanadalaisista omenoista valmistettu omenaviinietikka, joka sopii täydellisesti cocktaileihin, ruokiin ja jälkiruokiin. Metro-tukun -valikoima laajenee Selected by Metro uutuus tuotteilla, jotka ovat saatavilla vain Metro-tukuista. Lisäksi Werners-tuotevalikoima kasvaa korkealaatuisilla pippureilla ja Minus 8 -etikoilla. 

 

 

Marinoitua päärynää, fetajuustoa ja Minus 8 etikkahelmiä

Resepti:

0,2 l Minus 8 omenasiiderietikka

1,8 g agar agar

0,5 g päärynä

1 l rapsiöljy

0,1 kg fetajuusto

Extra virgin oliiviöljy

1 kpl sitruuna

Vuonankaali

Valmistus:

Etikkahelmet. Kaada rapsiöljy korkeaan astiaan ja laita öljy pakkaseen 30 minuutiksi. Keitä etikkaa ja agaria 2 min koko ajan sekoittaen. Kaada seos pieneen kastikepulloon ja anna jäähtyä hetken. Kun seos on jäähtynyt, tiputtele pullosta pieniä pisaroita kylmään öljyyn, siivilöi helmistä lopuksi öljy pois erilliseen astiaan. Viipaloi päärynät mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Levitä päärynät lautaselle, murenna päälle fetajuustoa. Lisää etikkahelmet, vuonankaali ja rouhaise päälle mustapippuria.