Demo kitchen ja keittiömestari Juuse Mikkonen
Palveleva demokeittiö Wihuri Metro-tukun palveluvalikoimaan kuuluvan Wihuri Demo kitchenin päätehtävänä on auttaa Metro-tukun asiakasyrityksiä...
Blogi > Demo kitchen: French Toast briossista ja Luumua
Syksyn maukkain satokauden tuote on luumu! Kokeile herkullista reseptiä, jossa yhdistyvät liekitetty luumu ja ranskalainen paahtoleipä eli french toast. Ilmava luomubriossi luo täydellisen pohjan tähän rikkaaseen ja makeaan yhdistelmään.
Valitse rento mutta maukas ja hienostunut french toast -annos, joka viimeistellään kermavaahdolla tai vaniljajäätelöllä. Nauti syksyn herkullisista mauista ja hemmottele makunystyröitäsi tällä ihanalla liekitetyllä luumu-french toast -annoksella!
4 viipaletta Bio de Trog luomubriossia
0,5 kg luumu
2 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
50 g voi
1 vaniljatanko
1 tähtianis
Werner’s kanelitanko
0,1 kg sokeri
Leikkaa briossista 1 cm paksut viipaleet. Sekoita munamaito, mausta vaniljatangon siemenillä (säästä loppu tanko luumuille).
Paahda voi pannulla, lisää pannulle hieman sokeria.
Kasta briossiviipaleet munamaitoon ja paista pannulla kunnes viipaleet ovat hieman karamellisoituneet, pidä valmiit leivät lämpimänä.
Leikkaa luumut puoliksi, poista kivet. Paista pannulla voin ja sokerin kanssa, lisää pannuun luumujen kanssa 1 tähtianis, 10 cm.n pala kanelitankoa sekä vaniljatanko. Kun luumut ovat hieman pehmenneet lisää 4 cl konjakkia ja liekitä.
Koristele annos tomusokerilla.
Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.