Skip to content

Blogi > Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija – edessä huikea yhteistyövuosi

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija – edessä huikea yhteistyövuosi

Vuoden Kokki 2022 ja Vuoden Tarjoilija 2022 on valittu. Metro-tukulla on tulossa mahtavia yhteistyökuvioita voittajien kanssa, ja yhteistyökumppanina kilpailuiden anti on suuri monella muullakin tapaa.

Keittiön ja salin uudet mestarit ovat täällä, sillä Vuoden Kokki 2022 -kilpailun voitti Jonathan Slotte (ravintola Palace, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2022 -kilpailun Joonas Heino (ravintola Finnjävel, Helsinki). Metro-tukku toimi kisojen yhtenä pääjärjestäjänä toista kertaa, kun finaalit käytiin Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä lokakuun lopussa. Tapahtumien toteuttamisessa olivat mukana myös Vuoden Kokki Akatemia, Vuoden Tarjoilija -verkosto sekä laaja yhteistyökumppaniverkosto.

Kilpailijoiden yhteishenki ja kova osaamistaso kruunasivat finaalit. Onnistuneet kisapäivät tuottivat Metro-tukulle ja muille yhteistyökumppaneille suurta iloa, ja onneksi hauskuus vain jatkuu.

”Odotamme innolla, että pääsemme Jonathanin ja Joonaksen kanssa suunnittelemaan yhteistyötä heidän edustusvuodelleen”, kertoo Wihuri Metro-tukun markkinointipäällikkö Fredrik Grahn.

Selvää siis on, että Metro-tukulla ei malteta odottaa tulevan vuoden kuvioita. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen yhteistyökumppanuudessa on kuitenkin monta muutakin palkitsevaa puolta.

 

Yhteistyökumppanien tärkeä rooli

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestämisessä mukana oleminen on sydämen asia Metro-tukulle, joka haluaa antaa panoksena ravintola-alan arvostetuimpien kisojen järjestämiseen. Ilman sitoutuneita yhteistyökumppaneita kilpailut eivät olisikaan sellaiset kuin ne tänä päivänä ovat.

”On ollut hienoa saada viedä kisoja yhdessä muiden kanssa eteenpäin, sillä vilpittömästi haluamme edistää ravintola-alaa ja nostaa esiin sekä tekijöitä että suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin tärkeyttä”, Fredrik kertoo.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -tapahtumien projektipäällikkö Heli Kähkölä komppaa, että kisojen kehittäminen motivoituneiden yhteistyökumppanien kanssa on ollut hedelmällistä.

”Jokainen yhteistyökumppani tuo jotakin kilpailuihin, oli se sitten raaka-aineita, asiantuntijuutta tai tiloja. Yhteistyösuhteiden syvennyttyä olemme päässeet kehittämään kilpailuja ja tänä vuonna yksi tavoitteistamme eli katsojaystävällisyys onnistui erittäin hyvin. Katsomot olivat joka päivä täynnä Messukeskuksessa.”


Suunta, johon kisoja tahdotaan viedä tulevaisuudessa, on myös selvä. Tavoitteena on houkutella monipuolisemmin kilpailijoita erilaisilla taustoilla ja jopa murtaa käsityksiä siitä, mitä ala on. Tänä vuonna kilpailuissa näkyi jo moninaisuutta, kun mukana oli kaksi muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvaa kilpailijaa. Tärkeä viesti siis on, että kaikki ovat tervetulleita kilpailemaan eikä fine dining -tausta esimerkiksi ole pakollinen. Taidot ratkaisevat.

Toinen tavoite on lisätä kilpailujen tunnettuutta myös ravintola-alan ulkopuolella. Finaalien jälkeinen medianäkyvyys onkin tänä syksynä ollut isompaa kuin aiempina vuosina. Esimerkiksi Joonas pääsi tuoreena voittajana MTV3-kanavan uutisiin esittelemään tarjoilijan työn monipuolisuutta. Hyvällä tiellä siis ollaan tässäkin asiassa ja kilpailujen tulevaisuudelta voi odottaa paljon.

 

Verkostoitumista vailla vertaa

Jos Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kisat tunnetaan kilpailijoiden yhteishengestä, niin sama koskee koko kilpailutapahtumaa. Ravintola-alan suomenmestaruuskilpailut kokoavat ennen näkemättömällä tavalla alan huippuja yhteen.

”Kyseessä on ainutkertainen tapahtuma ja verraton verkostoitumisalusta. Ravintola-alan työvoimapulaa ajatellen kisat ovat myös loistavia rekrytointitapahtumia ja paikkoja rakentaa työnantajamielikuvaa”, Heli miettii.

Metro-tukun kokemus vahvistaa, että yhteistyökumppanina toimiminen on antanut paljon.

”Jos joku miettii, miksi lähteä mukaan, niin kaikki näkyvyys, uudet yhteydet ja se, että yhdessä saadaan olla hiomassa alan tärkeintä kotimaista kisaa, kyllä puhuvat puolestaan”, Fredrik painottaa.

Myös uusille yhteistyökumppaneille on paljon tarjottavaa.

”Tämänhetkisistä yhteistyökumppaneista ei yhdestäkään haluta luopua, mutta yhtä aikaa toivotamme erittäin tervetulleeksi uudet yhteistyökumppanit. Laajalla yhteistyöllä tapahtuma palvelee alaa entistä paremmin ja on meidän kaikkien hyödyksi”, Heli summaa.

 

Tutustu Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin ja kilpailun yhteystietoihin osoitteessa vuodenkokki.fi