Tiedote: Vuoden Kokki 2023 ja Vuoden Tarjoilija 2023 valittu
Messukeskuksessa juhlittiin lauantai-iltana 28.10. uusia keittiön ja salin suomenmestareita. Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela (Ravintola Grön,...
Blogi > Tiedote: Onnea Vuoden Kokki 2025 ja Vuoden Tarjoilija 2025
Perjantai-iltana 24.10. keittiön ja salin uudet suomenmestarit palkittiin kaksipäiväisten finaalien päätteeksi. Vuoden Kokki 2025 on Piero Silvani (Bistro Ego, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2025 on Katrina Laitinen (BasBas Kulma, Helsinki). Finaalit käytiin Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki Piero Silvani ja Vuoden Tarjoilija Katrina Laitinen pääsevät tulevan vuoden aikana tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä monitoimialaisten kumppaneiden kanssa. Lauantaina 25.10. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija aloittavat edustusvuoden Huomenta Suomi -ohjelman vieraina MTV3-kanavalla.
Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.
Lisätietoa brändeistä ja haastattelupyynnöt:
Wihuri Metro-tukku
Emilia Santavuori
Valikoima- ja markkinointijohtaja
+358 442842855
emilia.santavuori@wihuri.fi
Lisätietoa tapahtumasta:
Wihuri Metro-tukku
Jaana Päivärinta
Content Manager
+358 405492791
jaana.paivarinta@wihuri.fi
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita sekä alan elämyksellisyyttä ja moninaisuutta. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailukonsepti näyttää toiminnallaan suuntaa suomalaiselle gastronomialle, kehittää ravintola-alan arvostusta sekä edistää vuoropuhelua ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja sidosryhmien välillä. Kilpailut ilmentävät alan trendejä, innovaatioita sekä edistävät vastuullisuutta ja kestäviä ratkaisuja keittiö- ja salityöskentelyssä.
Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukku lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Vuoden 2026 alusta Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -brändien omistajuus siirtyy Metro-tukulle.
Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa:
www.vuodenkokki.fi
Instagram: @vuodenkokkijavuodentarjoilija
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.