Skip to content

Blogi > Tiedote: Onnea Vuoden Kokki 2025 ja Vuoden Tarjoilija 2025

Tiedote: Onnea Vuoden Kokki 2025 ja Vuoden Tarjoilija 2025


Perjantai-iltana 24.10. keittiön ja salin uudet suomenmestarit palkittiin kaksipäiväisten finaalien päätteeksi. Vuoden Kokki 2025 on Piero Silvani (Bistro Ego, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2025 on Katrina Laitinen (BasBas Kulma, Helsinki). Finaalit käytiin Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. 

Vuoden Kokki Piero Silvani ja Vuoden Tarjoilija Katrina Laitinen pääsevät tulevan vuoden aikana tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä monitoimialaisten kumppaneiden kanssa. Lauantaina 25.10. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija aloittavat edustusvuoden Huomenta Suomi -ohjelman vieraina MTV3-kanavalla. 

Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. 
 

Lisätietoa brändeistä ja haastattelupyynnöt: 

Wihuri Metro-tukku 
Emilia Santavuori 
Valikoima- ja markkinointijohtaja 
+358 442842855 
emilia.santavuori@wihuri.fi   


Lisätietoa tapahtumasta: 

Wihuri Metro-tukku  
Jaana Päivärinta 
Content Manager 
+358 405492791 
jaana.paivarinta@wihuri.fi 
 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut  

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita sekä alan elämyksellisyyttä ja moninaisuutta. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailukonsepti näyttää toiminnallaan suuntaa suomalaiselle gastronomialle, kehittää ravintola-alan arvostusta sekä edistää vuoropuhelua ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja sidosryhmien välillä. Kilpailut ilmentävät alan trendejä, innovaatioita sekä edistävät vastuullisuutta ja kestäviä ratkaisuja keittiö- ja salityöskentelyssä. 

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukku lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Vuoden 2026 alusta Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -brändien omistajuus siirtyy Metro-tukulle. 


Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa: 

www.vuodenkokki.fi  
Instagram: @vuodenkokkijavuodentarjoilija  
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija