Wihuri Metro-tukku blogi

Ravut: Rapu-sieni crepe

Kirjoittanut Wihuri Metro-tukku | 30.6.2025 21:15

Ravuilla täytetty crepe juusto­kuorrutuksella on täydellinen herkku loppukesän makujen ystäville. Tämä ylellisen runsas annos yhdistää herkulliset ravut ja sienet samassa crepessä tarjoten täydellisen makuelämyksen. 


Pinaattikrepit katkarapu-sienitäytteellä

Krepit
2 rasiaa pinaattia (á 125 g)
4 kananmunaa
6 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoa
100 g voita
1 tl suolaa
Mustapippuria myllystä

Rapu-sieni täyte
50 g voita
50 g vehnäjauhoa
1 l täysmaitoa
500 g käsinkuorittuja rapuja
500 g osterivinokkaita
Tilliä
Suolaa ja mustapippuria
100 g raastettua juustoa

Krepit: Sekoita kaikki ainekset blenderissä ja aja sileäksi, siivilöi. Anna taikinan turvota 30 min, paista krepit kirkastetussa voissa.


Rapu-sieni täyte: Aloita tekemällä bechamel kastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää lämmin maito, sekoita tasaiseksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Siivilöi ja mausta. Ota kastikkeesta osa sivuun gratinointia varten. Paista sienet voissa rapeaksi, lisää kastikkeeseen. Lisää lopuksi ravut sekä hienonnettu tilli, täytä krepit rapu-sieni täytteellä. Sulata juusto bechamelin sekaan ja levitä kastike rullatun crepen päälle. Gratinoi lopuksi salamanterissa.