Skip to content

Blogi > Rafla&Cafe X Street Food Grill reseptit

Rafla&Cafe X Street Food Grill reseptit

Tervetuloa poimimaan ainutlaatuiset kesän street food -tapahtuman reseptit! Herkullisen ruokakokemuksen täydentävät huolella valitut viinit Metro Winesiltä, jotka nostavat ravintolakokemuksesi uudelle tasolle. Tarjoamme reseptit, jotka on toteutettu yhteistyössä Arlan ja HK:n kanssa. Näin voit hyödyntää näitä herkullisia reseptejä omassa ravintolassasi ja tarjota asiakkaillesi uusia makuelämyksiä. Klikkaa reseptistä valmiiseen ostoskoriin.

 

Buffalo chicken wings juustocremellä, pikkelöityä retikkaa ja chilikurkkua

Raaka-aineet:
Kariniemen kananpojan paahdetut siivet 2kg kypsä, pakaste
Fresh cut retikkasuikale
Fresh Cut kurkkuviipale 4mm 
Art Food Heaven pikkeliliemi Aasia 5l
Laoganma rapea chili öljyssä
Three goats Swatow riisiviinietikka
Arla juustocréme ruoanvalmistusjuusto
Hienoa merisuolaa + sokeria

Valmistus:
Vakumoi retikka pikkeliliemen kanssa, anna maustua 1 vrk. Ripottele kurkkuviipaleiden päälle suolaa ja sokeria (50/50), anna maustua noin 30 min. Huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa ja vakumoi rapean chilin ja tilkan riisiviinietikkaa kanssa. Friteeraa wingsit ja kokoa annos.



Chicken file bites, sinihomejuustodippi ja salsa verde

Raaka-aineet:
Kariniemen kananpojan paneroitu fileepalat

Sinihomejuustodippi:
0,5 kg Arla Pro Turkkilainen jogurtti 10%
0,3 kg Arla Pro Kermaviili 10%
0,4 kg Castello Sinihomejuustomuru
0,04 kg sitruunamehu
0,01 kg suola

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua vähintään tunnin verran ennen käyttöä. 

 

Salsa verde 

Raaka-aineet:
300 g tuore jalapeno 
500 g piment di padron 
60 g tuorepuristettu limemehu 
150 g tuore korianteri 
300 g kevätsipuli 
400 g keltasipuli
100 g valkosipuli 
100 ml oliiviöljy 
300 g tomatillo-säilyke
Suola 1 % nettopainosta

Paahda uunissa jalapeno, padron, sipuli, valkosipuli ja kevätsipuli pehmeäksi. Nypi padroneista ja jalapenoista kannat pois. Aja kaikki ainekset blenderissä sileäksi, mausta suolalla.

Valmistus:

Friteeraa kanan fileepalat, kokoa annos ja koristele esim. tuoreella korianterilla. 

 


Iskender kebab, punakaalisalaattia, sumac-sipulia ja tsatsikia

Raaka-aineet:

Kariniemen paahdettu kanakebab
Fresh cut sriracha punakaalisuikale
Fresh cut marinoitu punasipuliviipale
Sumac 
Di Marco Originale Pinsa Romana Classic 30x19cm
Granaattiomenan siemeniä, tuore/pakaste

Tomaattikastike:
Manfuso San Marzano DOP kuorittu tomaatti tomaattitäysmehussa
Hienoa merisuolaa + sokeria
Werners fenkolin siitepöly
Costa dOro extra-neitsytoliiviöljy 3l

Valmistus:
Valuta tomaatit, aja blenderissä sileäksi. Mausta suolalla, sokerilla, oliiviöljyllä ja fenkolin siitepölyllä. 


Tsatsiki:
1,0 kg Arla Pro Turkkilainen jogurtti 10%
1,0 kg Fresh cut kurkkusuikale
0,010 + 0,008kg suola
0,02 kg Valkosipulin kynsiä
0,1 kg neitsytoliiviöljyä
0,06 kg sitruunamehua

Sekoita fresh cut-kurkku ja 0,010kg suolaa keskenään isossa siivilässä ja anna maustua vähintään vartin verran. Purista kurkuista kevyesti ylimääräiset nesteet pois ja sekoita jogurtin, oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa. Lisää lopuksi 0,008kg suolaa ja microplanella raastetut valkosipulin kynnet, anna maustua tunti ennen tarjoilua.

Valmistus:
Revi pinsa pieniksi palasiksi, mausta suolalla ja oliiviöljyllä, paahda uunissa rapeaksi. Paahda kebablastut uunissa/parilalla. Kasaa leipäpalat annoksen pohjalle, päälle kebablastut sekä tomaattikastike ja tsatsiki. Lisäkkeeksi punakaalisalaatti ja sumacilla maustettu marinoitu punasipuli. Koristele annos granaattiomenan siemenillä sekä mintulla ja korianterilla.


Seattle style hot dog

Raaka-aineet:
HK krakovanmakkara kuoreton 800g
Vaasan Street Food top cut hot dog 80x50g
Arla maustamaton 16% tuorejuusto 1,5kg laktoositon
Fresh Cut Sipulirengas 2kg
French's Classic Yellow sinappi 397g
Chili Jalapeno vihreä
La Espanola Classic oliiviöljy 1l
Suolaa, pippuria

Valmistus:
Freesaa sipulit parilalla pienessä määrässä öljyä kunnes hieman karamellisoituneet, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda makkarat parilalla, lämmitä top cut sämpylät. Levitä tuorejuusto sämpylän sisään, laita pohjalle paistettu sipuli ja sen päälle makkara. Koristele French’s sinapilla ja tuoreella jalapenolla.



Pistaasijäätelöä, kardemummapullaa ja suolakaramellia

Raaka-aineet:
Vaasan pieni kahvipulla 40x35g kypsä

Suolakaramelli (n.80-100 annosta)
Raaka-aineet:

0,3 kg kidesokeri
0,36 kg valkosuklaa
0,7 kg Arla Laktoositon vispikerma 36%
0,008 kg suola

Valmistus:

Karamellisoi sokeri kattilassa n. 160-162˚c. Lisää kerma pienissä osissa sokerin joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna karamellin kiehua hiljalleen muutama minuutti. Kaada karamelli valkosuklaan päälle, lisää suola ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä, pakkaa pursotinpusseihin ja säilytä kylmässä.


Pistaasijäätelö Plant Based-soft ice-massasta (n.30annosta)

Raaka-aineet:

2,0 l (1prk) Arla Pro Plant Based Soft ice mix
0,22 kg Pistaasitahna 100%
0,012 kg merisuola

Valmistus:

Sekoita ainekset yhteen ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna massan levätä mielellään tunti ennen pehmiskoneeseen laittamista.
Voit pakata jäätelön myös pacojet-purkkiin ja ajaa pacojetillä tai vaihtoehtoisesti ajaa massan jäätelökoneessa.

Kokoaminen:
Sulata pulla ohjeen mukaan, lämmitä 200˚c-asteisessa uunissa n. minuutin ajan, penslaa ruskistetulla voilla välittömästi paiston jälkeen ja ripottele pullan päälle hieman rouhittua kardemummaa.
Tee syvä viilto jäähtyneeseen, mutta edelleen hieman lämpimään pullaan, täytä viilto pistaasijäätelöllä ja pursota päälle suolakaramellia.


Sitruuna-rahkamunkit (
Noin 70-80 kpl)

Raaka-aineet:

0,480kg Arla Pro Maitorahka
6413300004540
0,050kg Arla Laktoositon voi (sulatettuna)
6413300016246
0,350kg Puolikarkea vehnäjauho
0,050kg keltuainen
0,100kg sokeri
0,018kg kuivahiiva
0,030kg Maizena
0,006kg suola
1:n sitruunan mehu + kuori

Lisäksi:
Kanelisokeria:
1,000kg kidesokeria
0,010kg jauhettua kanelia
Sekoita ainekset keskenään

Valmistus:
Lämmitä maitorahka kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon kuivahiiva, keltuainen, sokeri, suola, voisula, sitruunan mehu ja -kuori. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauho ja maizena, vaivaa nopeasti taikinaan kevyt sitko. Laita massa pursotinpussiin, älä sulje pussia. Anna massan kohota pussissa lähes kaksinkertaiseksi. Pursota kohonneesta munkkitaikinasta varovasti (esim. saksia apuna käyttäen) pikkumunkkeja 180˚c-asteiseen öljyyn ja paista munkkeja, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. 
Kuivaa paistetuista munkeista ylimääräiset rasvat pois paperilla ja pyörittele välittömästi kaneli-sokeriseoksessa.