Kokeile vaativampaankin makuun sopivaa pororeseptiä keittiömestariltamme Juuse Mikkoselta.
Katso Metro-tukun kattava valikoima poronlihaa tästä >>
Raaka-aineet (neljälle)
Poron ulkofile 600g
Poron kieli 1 kpl
Juuriselleri 300 g
Kuohukerma 2 dl
Ruusukaali 300 g
Tuore piparjuuri 50 g
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Tuore timjami 2 oksaa
Hienonnettua ruohosipulia
Valmistus
Hauduta poron kieli miedolla lämmöllä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, kuori ja anna jäähtyä liemessä.
Kuutioi selleri ja keitä vedessä kunnes lähes kypsä, siivilöi vesi pois, lisää kuohukerma ja keitä kypsäksi. Aja blenderissä sileäksi, mausta suolalla.
Paahda poronfileisiin öljyssä hyvä väri, lisää muutama nokare voita sekä timjaminoksat, valele fileitä vaahtoavalla voilla.
Siivuta kieli ohueksi, lämmitä varovasti haudutusliemessä ja raasta tuoretta piparjuurta päälle. Tarjoa voilla glaseerattujen ruusukaalien sekä kasaan keitetyn riistaliemen kera.