Hirvipata a`la Juuse Mikkonen
Kokeile Wihuri Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkosen riistasesonkiin soveltuvaa herkullista hirvipataa.
Blogi > Paahdettua ja haudutettua poroa ála Juuse Mikkonen
Kokeile vaativampaankin makuun sopivaa pororeseptiä keittiömestariltamme Juuse Mikkoselta.
Katso Metro-tukun kattava valikoima poronlihaa tästä >>
Raaka-aineet (neljälle)
Poron ulkofile 600g
Poron kieli 1 kpl
Juuriselleri 300 g
Kuohukerma 2 dl
Ruusukaali 300 g
Tuore piparjuuri 50 g
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Tuore timjami 2 oksaa
Hienonnettua ruohosipulia
Valmistus
Hauduta poron kieli miedolla lämmöllä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, kuori ja anna jäähtyä liemessä.
Kuutioi selleri ja keitä vedessä kunnes lähes kypsä, siivilöi vesi pois, lisää kuohukerma ja keitä kypsäksi. Aja blenderissä sileäksi, mausta suolalla.
Paahda poronfileisiin öljyssä hyvä väri, lisää muutama nokare voita sekä timjaminoksat, valele fileitä vaahtoavalla voilla.
Siivuta kieli ohueksi, lämmitä varovasti haudutusliemessä ja raasta tuoretta piparjuurta päälle. Tarjoa voilla glaseerattujen ruusukaalien sekä kasaan keitetyn riistaliemen kera.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.