Monikäyttöinen samppanja sopii loistavasti sekä klassikoiden että Suomen luonnosta inspiroituneiden cocktailien pohjaksi. Punaherukoista syntynyt Pink Fizz on Henna Kolehmaisen Vuoden Tarjoilija 2021 -kisan semifinaaliin kehittämä menestysdrinkki.
Samppanjat ja viinit löydät Metro-tukun oman maahantuonnin, Metro Winesin valikoimasta. Tutustu myös Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön merelliseen samppanjamenuun >>
Old Cuban
4 cl tummaa rommia
2 cl limemehua
3 cl sokerilientä (1:1)
2 dash Angostura Bittersia
6 mintunlehteä
8 cl samppanjaa
Rommin ja mintun yhdistelmä tuovat klassiseen drinkkiin täyteläisyyttä ja yrttisyyttä – mojitohenkeä – jota samppanjan kuplat raikastavat.
Mittaa kaikki paitsi samppanja shakeriin jäiden kanssa, ravista ja tuplasii-vilöi viilennettyyn samppanjamaljaan. Lisää samppanja ja koristele mintulla.
3 cl giniä
2 cl sitruunan mehua
1 cl sokerilientä (1:1)
6 cl samppanjaa
Raikas ja sitruksinen French 75 on klassikko, jonka reseptiikka sai alkunsa pariisilaisessa New York -baarissa 1920-luvulla. Monenlaisia versioita saanut drinkki muistuttaa läheisesti Tom Collinsia, jossa samppanja korvataan kivennäisvedellä.
Mittaa raaka-aineet samppanjaa lukuun ottamatta shakeriin jäiden kanssa, ravista ja tuplasiivilöi viilennettyyn samppanjamaljaan. Lisää samppanja ja koristele sitruunankuorispiraalilla.
2 cl Kyrö Pink Giniä
3 cl sokerilientä (1:1)
3 cl limemehua
5 baarilusikallista (jäisiä) kotimaisia punaherukoita
3 oksaa timjamia
8 cl samppanjaa
Drinkki sai alkunsa Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun semifinaalissa, jossa tehtävänä oli kehittää suomalaisista raaka-aineista inspiraationsa saanut cocktail. Kirpeänmakuiset herukat ovat drinkeissä harvemmin käytettyjä kuin esimerkiksi mansikka ja raparperi ja toimivat hyvin ginin ja timjamin kanssa.
Mittaa raaka-aineet samppanjaa lukuun ottamatta shakeriin, lisää jäitä ja ravista. Tuplasiivilöi juoma viilennettyyn samppanjamaljaan. Pidennä juoma samppanjalla ja koristele timjaminoksalla.