Vuoden Tarjoilija: lasissa maistuu kepeys!
Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen sekoitti kesäksi viileimmät ja maistuvimmat drinkit. Reseptiikassa näkyy vahvasti tämän hetken juomatrendit....
Blogi > Kolme drinkkiä samppanjasta
Monikäyttöinen samppanja sopii loistavasti sekä klassikoiden että Suomen luonnosta inspiroituneiden cocktailien pohjaksi. Punaherukoista syntynyt Pink Fizz on Henna Kolehmaisen Vuoden Tarjoilija 2021 -kisan semifinaaliin kehittämä menestysdrinkki.
Samppanjat ja viinit löydät Metro-tukun oman maahantuonnin, Metro Winesin valikoimasta. Tutustu myös Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön merelliseen samppanjamenuun >>
4 cl tummaa rommia
2 cl limemehua
3 cl sokerilientä (1:1)
2 dash Angostura Bittersia
6 mintunlehteä
8 cl samppanjaa
Rommin ja mintun yhdistelmä tuovat klassiseen drinkkiin täyteläisyyttä ja yrttisyyttä – mojitohenkeä – jota samppanjan kuplat raikastavat.
Mittaa kaikki paitsi samppanja shakeriin jäiden kanssa, ravista ja tuplasii-vilöi viilennettyyn samppanjamaljaan. Lisää samppanja ja koristele mintulla.
3 cl giniä
2 cl sitruunan mehua
1 cl sokerilientä (1:1)
6 cl samppanjaa
Raikas ja sitruksinen French 75 on klassikko, jonka reseptiikka sai alkunsa pariisilaisessa New York -baarissa 1920-luvulla. Monenlaisia versioita saanut drinkki muistuttaa läheisesti Tom Collinsia, jossa samppanja korvataan kivennäisvedellä.
Mittaa raaka-aineet samppanjaa lukuun ottamatta shakeriin jäiden kanssa, ravista ja tuplasiivilöi viilennettyyn samppanjamaljaan. Lisää samppanja ja koristele sitruunankuorispiraalilla.
2 cl Kyrö Pink Giniä
3 cl sokerilientä (1:1)
3 cl limemehua
5 baarilusikallista (jäisiä) kotimaisia punaherukoita
3 oksaa timjamia
8 cl samppanjaa
Drinkki sai alkunsa Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun semifinaalissa, jossa tehtävänä oli kehittää suomalaisista raaka-aineista inspiraationsa saanut cocktail. Kirpeänmakuiset herukat ovat drinkeissä harvemmin käytettyjä kuin esimerkiksi mansikka ja raparperi ja toimivat hyvin ginin ja timjamin kanssa.
Mittaa raaka-aineet samppanjaa lukuun ottamatta shakeriin, lisää jäitä ja ravista. Tuplasiivilöi juoma viilennettyyn samppanjamaljaan. Pidennä juoma samppanjalla ja koristele timjaminoksalla.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.