Skip to content

Blogi > Kolme drinkkiä samppanjasta

Kolme drinkkiä samppanjasta

Monikäyttöinen samppanja sopii loistavasti sekä klassikoiden että Suomen luonnosta inspiroituneiden cocktailien pohjaksi. Punaherukoista syntynyt Pink Fizz on Henna Kolehmaisen Vuoden Tarjoilija 2021 -kisan semifinaaliin kehittämä menestysdrinkki.

 

Samppanjat ja viinit löydät Metro-tukun oman maahantuonnin, Metro Winesin valikoimasta. Tutustu myös Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön merelliseen samppanjamenuun >>

 

 

 

Old Cuban

4 cl tummaa rommia
2 cl limemehua
3 cl sokerilientä (1:1)
2 dash Angostura Bittersia
6 mintunlehteä
8 cl samppanjaa

Rommin ja mintun yhdistelmä tuovat klassiseen drinkkiin täyteläisyyttä ja yrttisyyttä – mojitohenkeä – jota samppanjan kuplat raikastavat.

Mittaa kaikki paitsi samppanja shakeriin jäiden kanssa, ravista ja tuplasii-vilöi viilennettyyn samppanjamaljaan. Lisää samppanja ja koristele mintulla.

 

Old-Cuban-drinkki-1-1080x1350

 

 

French 75

3 cl giniä
2 cl sitruunan mehua
1 cl sokerilientä (1:1)
6 cl samppanjaa

Raikas ja sitruksinen French 75 on klassikko, jonka reseptiikka sai alkunsa pariisilaisessa New York -baarissa 1920-luvulla. Monenlaisia versioita saanut drinkki muistuttaa läheisesti Tom Collinsia, jossa samppanja korvataan kivennäisvedellä.

Mittaa raaka-aineet samppanjaa lukuun ottamatta shakeriin jäiden kanssa, ravista ja tuplasiivilöi viilennettyyn samppanjamaljaan. Lisää samppanja ja koristele sitruunankuorispiraalilla.

 

French-75-drinkki-2-1080x1350

Pink Fizz


2 cl Kyrö Pink Giniä
3 cl sokerilientä (1:1)
3 cl limemehua
5 baarilusikallista (jäisiä) kotimaisia punaherukoita
3 oksaa timjamia
8 cl samppanjaa

Drinkki sai alkunsa Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun semifinaalissa, jossa tehtävänä oli kehittää suomalaisista raaka-aineista inspiraationsa saanut cocktail. Kirpeänmakuiset herukat ovat drinkeissä harvemmin käytettyjä kuin esimerkiksi mansikka ja raparperi ja toimivat hyvin ginin ja timjamin kanssa.

Mittaa raaka-aineet samppanjaa lukuun ottamatta shakeriin, lisää jäitä ja ravista. Tuplasiivilöi juoma viilennettyyn samppanjamaljaan. Pidennä juoma samppanjalla ja koristele timjaminoksalla.

 

Pink-fizz-drinkki-2-1080x1350