Bouillabaisseliemen aromikkuus ja harmoniset lisukkeet tarjoavat vastustamattoman makumaailman.
Liemi:
800 g jokiravun/täpläravun kuoria ja päitä
200 g fenkolia
200 g shalottisipulia
100 g varsiselleriä
3 kynttä valkosipulia
1 dl extra virgin oliiviöljyä
1 l kalalientä
1 dl valkoviiniä
3 laakerinlehteä
½ g sahramia
muutama kokonainen mustapippuri
¼ appelsiinin kuori
1 tl fenkolin siemeniä
50 g tomaattipyrettä
muutama rakuunan oksa
Lisäkkeet:
4 x 100 g pala kirjolohta,nypitty, nahaton
½ fenkoli
1 Granny Smith omena
suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja sitruunamehua
Werners Gourmet fenkolin siitepöly
Freesaa kasviksia oliiviöljyssä, lisää ravunkuoret ja freesaa vielä hetki. Lisää tomaattipyre ja mausteet, kypsennä hetki ja lisää valkoviini, kiehauta. Kaada päälle kalaliemi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 30 min. Anna seistä hetki ja siivilöi liemi tiheän siivilän läpi. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Mausta kirjolohet suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä, grillaa kevyesti. Leikkaa fenkoli ja omena mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi, mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Koristele muutamalla rakuunan lehdellä.