Rakastettu parsa saa täydellisen parin mehukkaasta vasikasta ja täyteläisestä bearnaisekastikkeesta.
600 g vasikan sisäfilettä
1 pnt vihreää parsaa
200 g tuoretta isoa lehtipinaattia
Suolaa, pippuria ja raastettua muskottipähkinää
Bearnaise:
4 keltuaista
2 rkl valkoviinietikka reduktiota
250 g kirkastettua voita
Hienonnettua rakuunaa ja kirveliä
Mausta vasikat suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Grillaa ja kypsennä loppuun uunissa, anna vetäytyä ennen leikkaamista.
Mausta parsat suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä, grillaa nopeasti.
Valmista bearnaise: laita kattilaan/vesihauteeseen keltuaiset ja reduktio, kypsennä joko suoraan kattilassa tai vesihauteessa. Kun keltuaismassa on kypsää, lisää kirkastettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta ja lisää yrtit.
Pinaatti: laita isoon kattilaan voita. Kun voi hieman vaahtoaa, mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä. Sekoita pinaattia haarukalla, jossa on kuorittu valkosipulinkynsi. Näin saat pinaattiin miedon valkosipulin maun ilman, että se maistuu liikaa.