Skip to content

Blogi > Gastronomie 2/2024 - Tulevaisuuden klassikko

Gastronomie 2/2024 - Tulevaisuuden klassikko

Ravintoloita aallonharjalla

J‌okainen perustaessaan ravintola-alan yritystä haaveilee, että pystyy nopeasti lunastamaan paikkansa ja vakuuttamaan kävijät tulemaan yhä uudestaan. Tämänkertainen Gastronomie tarjoilee joukon tekijöitä, jotka ovat onnistuneet luomaan menestyvät konseptit ensimetreiltään lähtien. Mitä ravintolat 305 ja Teller 
Helsingissä, tamperelainen Marco Boulangerie ja catering-yritys Lucky Tart ovat tehneet eri lailla?

Yhdistäviä tekijöitä on turha etsiä liikaa, vaikka toki paikkojen takana on alalla pitkään toimineita ammattilaisia. Ravintola-alalla ennemminkin puhutaan kuitenkin erottuvuudesta, siitä mitä ainutlaatuista ja erilaista alan toimija voi tarjota asiakkailleen. 

Jokainen ravintola on oikeassa siinä, mitä omalla konseptillaan tekee. Erottautuminen on monen tekijän summa henkilöstön ammattitaidosta markkinointiin ja miljööseen. Toisaalta yksikään upea tila tai somehype ei tuo vakiokävijöitä, jos annokset eivät jätä haluamaan lisää. Meidän tehtävämme Metro-tukulla on tarjota palvelua ja raaka-aineet, joista ravintolayrittäjä voi luoda helposti oman menestyskonseptinsa.

 

Katso myös nämä