Syksyn maukkain satokauden tuote on luumu! Kokeile herkullista reseptiä, jossa yhdistyvät liekitetty luumu ja ranskalainen paahtoleipä eli french toast. Ilmava luomubriossi luo täydellisen pohjan tähän rikkaaseen ja makeaan yhdistelmään.
Valitse rento mutta maukas ja hienostunut french toast -annos, joka viimeistellään kermavaahdolla tai vaniljajäätelöllä. Nauti syksyn herkullisista mauista ja hemmottele makunystyröitäsi tällä ihanalla liekitetyllä luumu-french toast -annoksella!
4 viipaletta Bio de Trog luomubriossia
0,5 kg luumu
2 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
50 g voi
1 vaniljatanko
1 tähtianis
Werner’s kanelitanko
0,1 kg sokeri
Leikkaa briossista 1 cm paksut viipaleet. Sekoita munamaito, mausta vaniljatangon siemenillä (säästä loppu tanko luumuille).
Paahda voi pannulla, lisää pannulle hieman sokeria.
Kasta briossiviipaleet munamaitoon ja paista pannulla kunnes viipaleet ovat hieman karamellisoituneet, pidä valmiit leivät lämpimänä.
Leikkaa luumut puoliksi, poista kivet. Paista pannulla voin ja sokerin kanssa, lisää pannuun luumujen kanssa 1 tähtianis, 10 cm.n pala kanelitankoa sekä vaniljatanko. Kun luumut ovat hieman pehmenneet lisää 4 cl konjakkia ja liekitä.
Koristele annos tomusokerilla.
Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.