Skip to content

Blogi > YK:n kestävän kehityksen tavoitteet Metro-tukulla

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet Metro-tukulla

Hyvää YK:n päivää! Olemme sitoutuneet tukemaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals) kaikessa toiminnassamme. Vastuullisuusstrategiaamme pohjaten olemme myös tunnistaneet toimintamme ja sen vaikutusten perusteella kolme tärkeintä tavoitetta niin meille kuin sidosryhmillemme.


SDG 4

14 Vedenalainen elämä

Edistämässä merien säilymistä kestävällä kalavalikoimalla

Metro-tukulla tavoitteemme on edistää merenelävien kestävää käyttöä. Valikoimassamme ei ole WWF:n punaisella merkittyjä kalalajeja tai äyriäisiä, vaan suosimme vihreällä merkittyjä lajeja ja kestävästi pyydettyä lähivesien tai kotimaista kasvatettua kalaa.

Valikoimapäätöksissä edistämme kestävää kalakantaa lisäämällä MSC- ja ASC-sertifioituja tuotteita sekä toimittajia.  

Logistiikkakeskuksemme ja pikatukkujemme toiminta on sertifioitu MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatilla. Olemme mukana Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksessa ja green deal -sopimuksessa kaudella 2022–2026.


SDG 15

15 Maanpäällinen elämä

Ehkäisemässä luontokatoa ja turvaamassa luonnon monimuotoisuutta vastuullisuuslinjauksilla 

Vastuullisuuslinjauksillamme pyrimme säilyttämään luonnon monimuotoisuutta. Oman merkin tuotteissamme käytämme vain sertifioitua palmuöljyä, ja teemme selvitystyötä soija-, kaakao- sekä puu- ja paperilinjausta varten. 

Hävikin minimoimiseksi teemme työtä niin valikoiman optimoinnilla kuin tuotteen elinkaarihallinnalla. Logistiikkakeskuksestamme ja pikatukuistamme syntyvän hävikin käsittelemme vastuullisesti.


SDG 3

3 Terveyttä ja hyvinvointia

Takaamassa terveellistä elämää korkealaatuisilla raaka-aineilla

Huolehdimme kaikenikäisten hyvinvoinnista laadukkailla raaka-aineilla. Valikoimassamme ei ole tuotteita, joiden ominaisuuksia olisi geenitekniikalla muunneltu (GMO). Emme hyväksy valikoimaan atsovärejä sisältäviä tuotteita.