Skip to content

Blogi > Wihuri Metro-tukku osaksi Euroopan suurinta tukkuverkostoa

Wihuri Metro-tukku osaksi Euroopan suurinta tukkuverkostoa

Wihuri Metro-tukku on hyväksytty ECD:n (European Catering Distributors) jäseneksi. ECD on 1991 perustettu kansainvälinen organisaatio, joka muodostuu eurooppalaisista foodservice-tukkukaupan toimijoista. Jokaista 17 jäsenmaata edustaa yksi alan yritys tai yritysryhmä. ECD:n tavoitteena on parantaa jäsentensä liiketoimintaa sekä paikallista asemaa tukkualalla laajojen verkostojen ja verkostoitumisen kautta.

ECD:n jäsenyyden myötä Wihuri Metro-tukulle avautuu laaja kontaktiverkosto Etelä-, Keski-, Itä- sekä Pohjois-Euroopan alueille. Jäsenyys tuo myös arvokasta lisäarvoa Metro-tukulle muun muassa hankintamarkkinoilla.

”Olen iloinen, että Wihuri Metro-tukku on uusi ECD:n jäsen. Mielestäni yrityksen filosofia sopii täydellisesti visioon, joka meillä ECD:ssä on ja siihen, miten näemme foodservice-markkinan kehittyvän tällä vuosikymmenellä. Uskon, että Metro-tukun kokemus alalla edistää suuresti yhteisiä tavoitteitamme ja vahvistaa dynamiikkaamme. Toivotamme uuden jäsenemme lämpimästi tervetulleeksi ja odotamme menestyksekästä yhteistyötä”, kommentoi ECD:n toimitusjohtaja Ioannis Tsouloukidis.

Wihuri Metro-tukku on keskittynyt viime vuosina toimimaan erityisesti ravintolayrittäjän työparina ja palvelemaan asiakkaitaan entistä kokonaisvaltaisemmin. Wihuri Metro-tukku uudistaa kaikki tukkunsa vuosien 2023–24 aikana sekä panostaa voimakkaasti valikoiman ja digitaalisten kanavien kehittämiseen. Lisäksi syksyllä 2023 avaa lippulaivatukun Helsingin Konepajan alueelle.

 

Antti-ja-Jukka-Konepajalla-800x500

                      Kuvassa: Wihuri Metro-tukun BtoB -liiketoimintajohtaja Antti Leistén ja toimialajohtaja Jukka Heinänen

”Jäsenyys on meille hieno mahdollisuus oppia eurooppalaisilta kollegoiltamme ja tehdä yhteistyötä alan johtavien yritysten kanssa. ECD on ainutlaatuinen organisaatio ja tuo Metro-tukun osaksi isompaa alan kokonaisuutta. ECD-verkoston kautta pystymme muun muassa kehittämään entistä mielenkiintoisempaa ja relevantimpaa valikoimaa ravintola-asiakkaillemme ja samalla saamme kiinnostavaa tietoa toimialan trendeistä. Tämä toisaalta näkyy entistä asiantuntevampana palveluna ja tukee samalla strategiamme toteuttamista ravintolayrittäjän työparina”, kertoo Metro-tukun toimialajohtaja Jukka Heinänen.

ECD:n jäsenenä Wihuri Metro-tukun on mahdollisuus kehittää omaa toimintaansa entistä vahvemmin, sillä toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset ovat maasta riippumatta hyvin samankaltaiset Euroopassa. 

 

Riku-Nykänen-800x500

                           Kuvassa: hankintajohtaja Riku Nykänen

”ECD antaa meille loistavan näköalapaikan katsoa tukkukauppaa ja peilata omaa kehityspolkuamme Euroopan kollegayrityksiin. Saamme yhteisöltä tukea hankintaan ja erityisesti omien merkkien ja valikoimakonseptien kehitykseen niin uusien toimittajien kuin tuotteiden kautta”, sanoo Metro-tukun hankintajohtaja Riku Nykänen.ECD lukuina

  • 15 eurooppalaista HoReCa-toimijaa 17 maassa
  • yli 200 perheyritystä 
  • noin 500 000 asiakasta
  • noin 22 300 työntekijää
  • noin 9,2 mrd € liikevaihto vuonna 2022 Yhteyshenkilöt:

Jukka Heinänen, toimialajohtaja, Wihuri Metro-tukku
+358 46 851 2626
jukka.heinanen@wihuri.fi

Riku Nykänen, hankintajohtaja, Wihuri Metro-tukku
+358 40 769 6556
riku.nykanen@wihuri.fi