Skip to content

Blogi > Wihuri Metro-tukku auttaa Ravintola Töölöä lunastamaan paikkansa

Wihuri Metro-tukku auttaa Ravintola Töölöä lunastamaan paikkansa

Ravintola Töölö luottaa laadukkaisiin kotimaisiin makuihin. Laadun takeena on moderni lista ja Wihuri Metro-tukun tuki.

“Kuin jäitä polttelisi”, kuvaa tunnelmiaan helmikuussa ovensa avanneen Ravintola Töölön ravintolajohtaja Mikko Taskinen. Koronatilanne on pakottanut elegantin ravintolan toimimaan säästöliekillä ja lopulta sulkemaan ovensa sulun ajaksi. “Tuotteemme on suunniteltu nautittavaksi Ravintola Töölön miljöössä ja tunnelmassa. Pelkkä take away ei luo tavoittelemaamme laatumielikuvaa.”

Ei ihme, että Taskinen ja keittiömestari Mikko Kukkonen odottavat malttamattomina koronavapaata aikaa ja mahdollisuutta avata Ravintola Töölön kokonaisuus kunnolla. Puitteet ovat nimittäin upeat. Helsingin Etu-Töölössä, entisen Kauppakorkeakoulun päärakennuksen tiloihin avatussa ravintolassa on asiakaspaikkoja 130:lle, auditorio vetää 450 henkeä ja juhlasalissa voi järjestää cocktail-tilaisuuden parhaimmillaan jopa 700 hengelle.

“Jos hyviä puolia etsii, niin olemme pystyneet keskittymään à la carte -puolta hienosäätöön, hiomaan listaa ja toimintatapoja kuntoon. Kun yleisötapahtumat taas sallitaan, juhlasalin toiminta on niin laajaa, että sen saaminen huippukuntoon vaatii oman osansa. Ravintola Töölö on kaikkinensa iso ja vaativa kokonaisuus”, Kukkonen sanoo.

 

Puhdasta, suomalaista ruokaa modernilla twistillä

Syöminen Ravintola Töölössä on kokonaiselämys. À la carte -lista on rakennettu linjassa arvokkaan ja tyylikkään rakennuksen ja kauniin ravintolasalin kanssa.

“Samalla tavoin kuin 1950-luvulta peräisin oleva rakennus tuotiin remontissa tähän päivään, myös lista on moderni. Kantava voima on suomalainen, korkeatasoinen ruoka, puhtaat ja rehelliset maut”, Taskinen sanoo.

“Lista on meidän näkemyksemme suomalaisesta ruoasta. Ei siis mitään perinneruokaa ja Lapin eksotiikkaa poronkäristyksineen. Olemme sentään Helsingin keskustassa”, Kukkonen täydentää.

Tässä Wihuri Metro-tukku on ollut isona apuna. Se auttaa ravintolaa ottamaan paikkansa Helsingin tyylikkäimpien ravintoloiden joukossa. Tukku on tehnyt voitavansa, että Ravintola Töölö on saanut kokeiltavakseen uusia tuotteita ja logistiikkaa on mietitty yhdessä niin sujuvaksi kuin tässä tilanteessa on ollut mahdollista.

“Asiakas voi ulkoistaa uutuuksien hankinnan ja etsimisen meille. Meillä on yhteydet valmiina tuottajiin ja teollisuuteen”, myyntipäällikkö Titta Hietanen Wihuri Metro-tukusta sanoo.

Toimitusvarmuus on tietenkin ykkösasia tukku-yhteistyössä. Että ravintola voi luottaa siihen,että oikeaa tavaraa tulee täsmällisesti juuri silloin kun on luvattu.

“Lisäksi meidän Fresh Cut -leikkaamomme helpottaa ravintolan arkea toimittamalla valmiiksi pilkottuja vihanneksi tai vaikka räätälöityjä salaattisekoituksia. Tästä on varmasti iso apu etenkin silloin, kun ruokaa valmistetaan pienellä porukalla isolle asiakasmäärälle”, Hietanen sanoo.

Erityisen ylpeä Hietanen on Wihuri Metro-tukun uudesta parsankuorintakoneesta.

“Tuotanto optimoidaan yhdessä ravintolan kanssa yhdessä. Parsa on herkkä tuote, joten osa parsasta voi olla kuorittua ja osa toimitetaan käsittelemättömänä”, Hietanen sanoo ja saa Taskiselta ja Kukkoselta hyväksyvän nyökkäyksen.

Ravintola Töölössä on nähty jo alkuvuonna Wihuri Metro-tukun Fresh Cutin palvelujen edut. Hyödyt vain kasvavat, kun toiminta saadaan kunnolla käyntiin. Kun asiakkaita on kerralla iso määrä, on helpotus, jos omassa keittiössä ei tarvitse käyttää aikaa vaikkapa pilkkomiseen. Sen voi tehdä joku muu ravintolan puolesta.

“Mieluummin käytämme omaa henkilökuntaamme annosten viimeistelyyn kuin pilkkomiseen. Jos tiedetään, että on tulossa 400 ihmistä lounaalle, kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen erilaisia työtä sujuvoittavia apukeinoja”, Kukkonen sanoo.Keittiössä Ravintola Töölö 800x500
Ravintolajohtaja Mikko Taskisella (vas) ja keittiömestari Mikko Kukkosella sujuu yhteispeli keittiössä vuosien kokemuksella.


Katse jo keväässä

Ravintola Töölössä ruoka on vahvasti pääosassa. Se näkyy myös siinä, että ravintolajohtajaa ei palkattu salin puolelta, vaan keittiöstä.

“Kun on pitkä kokemus keittiöpäällikkönä, katsoo asioita vähän eri näkökulmasta. Sydän on nimenomaan ruoan ja listan kehittämisessä. Ja tiiminähän tätä tehdään. Kukkonen on à la carte -puolen kasvot, Maarit Berg on juhlasalin keittiömestari ja minä säädän kaikkialla”, Taskinen sanoo.

Kolmikon katseet ovat jo vahvasti kevään etenemisessä ja rajoitusten helpottumisessa.

“Suunnittelemme parhaillaan uutta, vapun jälkeen vaihtuvaa listaa samalla kun mietimme terassilla tarjottavaa ruokaa. Meille tulee upea, 80–90-paikkainen ulkoterassi, jossa hyödynnetään myös talon edustalla olevaa lippakioskia. Rakennamme tästä ihan omannäköisemme kokonaisuuden”, Taskinen sanoo.

Teksti Leena Filpus, kuvat Meeri Utti

Tutustu myös muihin asiakasreferensseihimme täällä.

Palveleva verkkokauppamme ja Metro-pikatukut ovat valmiina sinua varten. Wihuri Metro-tukun asiakkaana voit keskittyä omaan ydintoimintaasi samalla kun me palvelemme sinua. Liity nopeasti asiakkaaksi ->