Skip to content

Blogi > Vähemmän muovia kuppi kerrallaan

Vähemmän muovia kuppi kerrallaan

Huhtamaki on allekirjoittanut Muovisten kertakäyttöisten annospakkausten kulutuksen vähentämistä koskevan green deal -sopimuksen. Käytännössä sitoumuksemme näkyy mm. siinä, että siirrymme käyttämään vähemmän muovia sisältäviä kartonkeja. Jatkossa Huhtamäen kartonkikupeissa tulee olemaan alle 5 % muovia.

Kartonkikupeissa muovia käytetään estämään nesteen imeytyminen kupin läpi sekä muodostamaan kupin saumat. Uudet, vähemmän muovia sisältävät, kartonkikupit on suunniteltu niin, että ne ovat yhtä turvallisia käyttää kuin nykyiset kupit. Vähemmän muovia sisältävät kupit voidaan myös kierrättää, samalla tavalla kuin tähänkin asti - pakkauskartongin keräykseen.

Oikein kierrätettynä kartonkipakkaukset edistävät kiertotaloutta; pakkauskartongin keräyksestä kartonki kierrätetään raaka-aineena uudelleen käyttöön. European Paper Packaging Alliancen (EPPA, www.eppa-eu.org) teettämät viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että kertakäyttöinen paperipakkaus on yksi ekologisimmista pakkausvaihtoehdoista etenkin take-away ruoalle ja juomalle. Vähennetään siis muovia kuppi kerrallaan ja kierrätetään yhdessä!

 

Metro kaari 250ml kuumakuppi L-COAT 80kpl, 6430075669637