Höyryävä joulupuuro on pitkien perinteiden jouluherkku, joka maistuu kaikille ja kaiken ikäisille. Se sopii erinomaisesti sekä aamiaiselle että lounaalle, ja siitä saa myös oivallisen jälkiruoan.
Moneen ruokavalioon sopiva, laktoositon joulupuuro syntyy kätevästi Arlan Maitoa Suomesta -tuoteperheen laktoosittomista maitojuomista. Valittavana on UHT-käsitelty Arla Laktoositon Täysmaitojuoma tai Arla Laktoositon Kevytmaitojuoma.
Perinteisen puuron salaisuus on pitkässä haudutusajassa, miedolla lämmöllä. Herkullista joulun twistiä reseptiin tuo kanelitanko. Moni täydentää tarjoiluannoksen vielä voisilmällä.
Arla Pro vinkki:
Tarjoa puuron kanssa ruskistettua voita, ja nosta perinteinen makunautinto vielä aivan uudelle tasolle, vinkkaa Arla Pro Development Chef Olli Kuokkanen. - Voit ruskistaa laktoosittoman meijerivoin puuron poristessa ja kaataa sen lopuksi valmiin puuroannoksen päälle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Vanhanajan riisipuuro (4 annosta)
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l Arla Laktoositonta Täys- tai Kevytmaitojuomaa
5 g suolaa
1 kanelitanko
100 g Arla Laktoositonta Meijerivoita
Ohje:
1. Kiehauta vesi kattilassa.
2. Lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
3. Lisää maito ja suola. Kiehauta sekoittaen.
4. Vähennä lämpöä ja lisää kanelitanko.
5. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuutin ajan. Sekoita puuroa silloin tällöin, kunnes puuro on kypsää. Ruskista voita puuron poristessa.
6. Tarjoile puuro laktoosittoman maitojuoman, sokerin, jauhetun kanelin ja ruskistetun voin kera.
Tilaa tuotteet eMetrosta:
Arla 1 L laktoositon Uht täysmaitojuoma GTIN: 6413300018431
Arla 1 L Suomesta laktoositon UHT kevytmaitojuoma GTIN: 6413300011517