Wihuri Metro-tukku blogi

Trenditerveisiä Lontoosta – lue alan tärkeimmistä suunnista

Kirjoittanut Wihuri Metro-tukku | 5.9.2024 4:54

Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkonen ja avainasiakaspäällikkö Miika Keskitalo kävivät maistelemassa ruokamaailman trendejä Lontoossa. Meatopiassa ja suurkaupungin ravintolatarjonnassa näkyivät selkeästi neljä ilmiötä.

 

Top 4 ravintolamaailman trendit

Hyperlokaalisuus

Mitä paikallisempi, sen parempi. Enää ravintola ei identifioi itseään esimerkiksi italialaiseksi, vaan napolilaiseksi tai toscanalaiseksi, ja tämä koskee kaikkia eri ruokakulttuureja edustavia paikkoja. Pandemiavuodet veivät mahdollisuudet matkata kauas, minkä seurauksena autenttisia raaka-aineita ja tekniikoita kunnioittavat keittiöt ovat tulleet lähelle.

Metro-tukun valikoimaan on tuotu muun muassa aitoja italialaisia vehnäjauhoja napolilaisen pitsan valmistamiseen. Jotta jokainen voi luoda oman hyperlokaalisen konseptinsa, kuulemme mielellämme Vaikuta valikoimaan -palvelun kautta, mitä juuri teidän ammattikeittiönne tarvitsee.

 

Kasvisvaihtoehtoja enemmän ja monipuolisemmin

Kasvissyönnin kohdalla ei enää puhuta trendistä, vaan kasvikset ovat lisääntyneet kaikilla lautasilla liha-annoksia myöten. Megatrendit vastuullisuus ja terveellisyys ovat iskostaneet kasvisannokset pysyvästi ja entistä kattavammin ruokalistoille. Terveellisyys näkyy kasvissyönnin lisäksi pieninä valintoina pitkin menua, mutta toisaalta Lontoossa terveysravintolat ovat myös lyöneet läpi kunnolla.

Oman näköiset lisukkeet ja kasvismenut saa helposti rakennettua laajasta Metro Fresh Cut – ja Metro Vegan -valikoimista. Valmiiksi pilkottu hevi antaa helposti varioida kasvisvaihtoehtoja ja hyödyntää sesongin parhaita tuotteita. Markkinoiden laajin vegaaninen valikoima tarjoaa raaka-aineita koko menuun alkuruoista jälkiruokiin.

 

Autenttisuus

Aidot elämykset ovat kysyttyjä, mistä oli kyse myös Meatopian avotulella grillatuissa lihoissa. Autenttisuuden vaatimus on nostanut alkuperäisten makujen suosiota. Autenttisuus alkaa raaka-aineista ja maustamisesta. Panosta siis perusteisiin ja mausteiden laatuun, sillä niillä erottuu!

Autenttinen voi olla ilman suurempaa kikkailua. Metro-tukun valikoimassa esimerkiksi Wernersin korkealaatuiset öljyt, etikat ja mausteet mahdollistavat autenttisten makujen luomisen.

 

Arjen luksus

Herkullisesta ruoasta ei haluta tinkiä, vaikka kuluttaminen on erittäin hintatietoista. Tämä on nostanut pintaan edullisia, mutta laadukkaita tuotteita tarjoavia konsepteja. Suklaapuoti, joka myy käsintehtyä gelatoa tai kahvila, joka tarjoaa kuohkeita japanilaisia pannukakkuja (fluffy pancakes), ovat malliesimerkkejä arjen luksuksesta.

Arjen luksuksessa on vahva artesaanileima, mikä on myös Selected by Metro -valikoiman ytimessä. Selected by Metro -tuotteet ovat ammattilaisraadin valitsemia premium-laatuisia kotimaisia ja maailmalta tuotuja tuotteita.

 

Lontoon suosikit

Ruokatrendeihin perehtyminen on ennen kaikkea herkullista, mutta mitkä olivat lopulta parivaljakkomme suosikkiannokset Lontoossa?


Juuse Mikkonen:

Lanzhou beef noodle soup

”Perinteinen kiinalainen ruokalaji vakuutti käsin vedetyillä nuudeleilla ja huolella valmistetulla kokonaisuudella. Rikas makumaailma teki kokonaisuudesta superherkullista.”


Miika Keskitalo:

Prawn Pathia

”Annos erottui monivivahteisuudellaan. Grillin maku maistui todella hyvin. Raikkaasti yön yli marinoidut ravut menivät hyvin yhteen makean, tulisen ja kirpeän tomaatti-masalan kanssa. Kaiken sai hyvin putsattua lautaselta tuoreella paistetulla rotilla.”