”NAANTA ON kehittämämme hybridi naan- ja pita-leivästä. Se on rustiikkinen taskuleipä kylmänä tai kuumana nautittavaksi. Naantaan on saatu mukava suutuntuma ja rakenne, joka toimii erinomaisesti street food annoksissa. Odotamme innoissamme, miten se otetaan vastaan”, sanoo keittiömestari Marko Hirvonen Lantmännen UnibakeFinlandista.
Naanta säästää aikaa, sillä sitä ei tarvitse erikseen paahtaa, jotta se olisi hyvännäköinen. Leipä on näppärä käyttää: taskuun voi sujauttaa kasvis- tai lihatäytteen lisukkeineen ja päälle maukasta kastiketta.
”Lämmittäessä Naantasta leviää herkullinen tuoksu, joka saa veden kielelle välittömästi”, Hirvonen sanoo.
Bao bun -höyrysämpylä on toinen street foodin mukanaan tuoma uutuus. Sen täytteeksi sopivat erityisesti aasialaiset maut ja raaka-aineet, jotka antavat rapsakkuutta suutuntumaan. ”Kiinnostavasti täytetyt Bao bunit
sopivat erinomaisesti vaikka jaettaviin annoksiin.” Perinteisempää katuruokaa ovat burgerit. Näistä Hirvonen veikkaa kesän hitiksi nousevan sämpylät, joihin saadaan pehmeyttä ja rakennetta perunasta.
”Perunasämpylä toimii hyvin suositun smash-pihvin kanssa. Kannattaa myös muistaa street foodin kotimainen klassikko lihapiirakka. Siitä saa tuunattua erilaisilla täytteillä maukasta vaikka retro-hengessä”.
Vaasan Street Food Naanta Taskuleipä GTIN: 17311372213272
Vaasan Street Food Potato Burger GTIN: 6416577019538