Skip to content

Blogi > Onnistunut lounassalaatti: Yhdistelmä tuttua ja jotain uutta

Onnistunut lounassalaatti: Yhdistelmä tuttua ja jotain uutta

Mietitty ja hyvin suunniteltu lounassalaatti pitää hävikin kurissa ja on liiketaloudellisestikin fiksu. Fazer Retailin Inari Marttinen kertoo, miten Fazer Cafélla toimitaan.

Hyvä lounassalaatti on ravitsemuksellisesti monipuolinen, maukas ja riittävän runsas, jotta sillä lähtee nälkä ja se myös pysyy poissa.

“Me tarjoamme salaattibaarissamme perussalaattipohjan lisäksi eri tavoin kypsennettyjä vihanneksia ja juureksia, kuten eri kaalilajeja ja bataattia. Sen lisäksi voi valita kahta proteiinilähdettä: kalaa, kanaa tai nyhtökauraa sekä juustoja. Päälle laadukasta oliiviöljyä tai muuta kastiketta ja oheen hyvää leipää, niin asiakas palaa seuraavanakin päivänä”, Portfolio Manager Inari Marttinen sanoo.

Marinoidut tai uunissa kypsennetyt vihannekset ja juurekset saavat mehevyyttä ja makua, kun ne maustaa kekseliäästi ja innovatiivisesti. Omaleimainen makumaailma on edullinen keino erottua kilpailijoista.

“Aasialaiset vivahteet ovat olleet viime vuosina pinnalla, niiden rinnalle ovat nousseet pohjoisafrikkalaiset maut kuten juustokumina ja harissa. Ihmiset haluavat kokeilla uutta”, Marttinen sanoo.

Jos makuyhdistelmissä löytyykin uusia aromeja, juuston kanssa ollaan tutun kannalla: sen pitää olla mozzarellaa, fetaa tai vuohenjuustoa. “Mutta kuluttajat ovat laatutietoisia. Mozzarellan on oltava pehmeää, ei mitään kumipalloja.”

Proteiineista Fazerin lounassalaateissa erityisen suosittuja ovat kuoritut katkaravunpyrstöt. “Uusia lihankorvikkeita, kuten nyhtökauraa, toivotaan myös paljon.”

Marttinen painottaa, että laadukkaat raaka-aineet ovat kiinnostavassa lounassalaatissa olennaista. Se on myös liiketaloudellisesti järkevää. “Kun annos on tarkkaan mietitty, se myös myy, eikä hävikkiäkään synny. Muutenkin kannattaa panostaa ennemmin laatuun kuin määrään.”


Teksti Leena Filpus