Skip to content

Blogi > Miltä vastuullisuus näyttää Metro-tukussa 2024?

Miltä vastuullisuus näyttää Metro-tukussa 2024?

Metro-tukun vastuullisuustyö tähtää kestäviin ja vastuullisiin tuotteisiin, jotka kulkevat läpinäkyvän toimitusketjun kautta asiakkaillemme. Selkeästi asetetuilla tavoitteilla, painopistealueilla ja suorituskyvyn mittareilla teemme vastuullisuustyöstä jokapäiväistä.

Mitä on luvassa vuonna 2024? Esittelemme kolme konkreettista ja asiakkaillemme tärkeää vastuullisuustavoitetta, ja kerromme myös tähänastisista saavutuksista. Vaikka matkaa on vielä maaliin, iloitsemme kaikista toimista, jotka vievät toimintaamme oikeaan suuntaan.

 

Olemme jo onnistuneet

Riskimaakartoittamaan monta tuotekategoriaa
Oma merkki –tuotteidemme palmuöljy on jäljitettävissä (RSPO-sertifioitu) ja oma merkki –kahvimme Kulta Mokka on Rainforest Alliance -sertifioitu. Kaikki omien merkkien ja oman tuonnin tavarantoimittajat riskimaista on auditoitu ja suosimme MSC- ja ASC-sertifioituja kaloja valikoimassamme.

Pienentämään ruokahävikkiä ja nostamaan kierrätysastetta
Olemme pienentäneet ruokahävikkiä 54,6 % vuodesta 2019 ja nostaneet kierrätysasteemme 84 %:iin (päivittäistavara-alalla ka. 76 % 2021).

Sertifioimaan johtamisjärjestelmämme
Meille on myönnetty sekä laatujärjestelmän sertifikaatti ISO 9001 että ympäristöjärjestelmän sertifikaatti ISO 14001. Sertifioinnit tukevat jatkuvan parantamisen kulttuurin rakentamista vastuullisuustyöhön.

 

Vuonna 2024 tavoitteenamme on

Riskimaatoimittajien kartoittaminen
Kartoitamme Metro-tukun kaikki oman merkin ja oman tuonnin tuotteet, joiden alkuperämaa kuuluu riskimaaluetteloon, mutta tavarantoimittaja ei kuulu. Näin pyrimme turvaamaan ihmisoikeudet ja hyvät työolot koko toimitusketjussa.

Vastuullisuuslinjausten päivittäminen
Päivitämme nykyiset vastuullisuuslinjaukset vastaamaan tulevaa lainsäädäntöä (esim. vastuullisuusraportointi ja metsäkatoasetus) ja antamaan entistä selkeämmät kehykset toimintamme kehittämiselle.

Materiaalitehokkuuden lisääminen konkreettisilla toimenpiteillä
Olemme mukana Elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumuksessa ja SUP Green deal -sopimuksessa, ja niihin liittyvien tavoitteiden saavuttamiseksi suunnittelemme toimenpiteet. Esimerkiksi mietimme, miten nostamme jätteiden kierrätysasteen 90 %:iin vuoteen 2026 mennessä.