Skip to content

Blogi > Metro-tukun ja Huhtamäen yhteistyöllä vastuullisempia tuotteita

Metro-tukun ja Huhtamäen yhteistyöllä vastuullisempia tuotteita

Metro-tukku ja Huhtamäki yhdessä tarjoavat ravintoloille ympäristöystävällisempiä ratkaisuja kuuma- ja kylmäjuomapikareilla, täysin muovittomalla kuitukannella sekä take-away paperikasseilla.

Kotimainen ja maailmanlaajuisesti johtava vastuullisten pakkausratkaisujen toimittaja Huhtamäki auttaa Metro-tukkua tarjoamaan asiakkaiden toivomia vastuullisempia ratkaisuja.

”Metro-tukun kanssa yhteistyömme perustuu jouhevaan dialogiin. Tukulla on viimeisin tieto loppuasiakkaiden tarpeista ja meillä koneet sekä kontaktit niihin vastaamiseen. Vahvalla yhteistyöllä löytyvät parhaat ratkaisut”, kertoo Huhtamäen Key Account Manager Henna Mattila.

Ravintola-alan toimijoille on tärkeää voida viestiä omasta vastuullisuudestaan sekä ympäristömyönteisistä arvoistaan. Huhtamäki on sitoutunut tutkimaan ja tuomaan markkinoille vähemmän muovia sisältäviä tuotteita.

”Olemme alkaneet valmistaa kylmä- ja kuumajuomapikareja uudesta materiaalista vaiheittain. Metro-tukun valikoimassa vähemmän muoviset pikarit ovat jo saatavilla, ja tunnistaa nimen lopusta löytyvästä L-Coat-sanasta (Low Coating, ohuempi muovipinnoite).”

Uusi vähemmän muovia sisältävä koostumus ei vaikuta tuotteiden laatuun tai käytettävyyteen.  

”Kylmä- ja kuumajuomapikarit ovat täydellisiä tilanteisiin ja tilaisuuksiin, jossa pikareiden pesu ja kuivaus ei ole mahdollista. Ne ovat hygieeninen valinta, sopivat ulkotiloihin ja tapahtumiin ilman sirpalevaaraa sekä auttavat ruuhkahuipuissa. Metro-tukulta saa kattavan valikoiman erilaisia ja eri kokoisia Huhtamäen kartonkisia pikareita.”

Pikarit valmistetaan kotimaisesta PEFC-sertifioidusta kartongista ja ne on helppo kierrättää kartonkikeräyksessä.

 

Täysin muoviton kuitukansi, johon voi luottaa

Metro-tukun valikoimasta löytyy myös Huhtamäen täysin muovittomat kuitukannet, jotka soveltuvat käytettäväksi Huhtamäen kuuma- ja kylmäjuomakuppien kanssa. Puukuidusta valmistetut kannet voi käytön jälkeen joko kompostoida tai kierrättää kartonkina yhdessä kätevästi kuppien kanssa.

”Kuitukantemme vähentävät merkittävästi muovin käyttöä, minkä vuoksi ne ovat saaneet erityisen hyvän vastaanoton markkinoilla”, Mattila kertoo.

Erinomainen laatu takaa kannen luotettavuuden, mikä on Huhtamäelle ensiarvoisen tärkeää.
Kuitukansi on tiukasti kokoon painettua kuitua, mikä varmistaa turvallisen käytön.

”Ei tarvitse huolehtia, että kahvi saisi suuaukon pehmentymään. Kuitukantemme tarttuvat kuumajuomapikariimme niin tiukasti, että jos maito unohtui laittaa, on kantta jopa hiukan vaikea saada irti!”

 

Metro-pikatukkuihin paperiset kassit

Kesän aikana Metro-pikatukkuihin ilmestyvät Huhtamäeltä niin Metro paperinen kauppakassi pikatukkujen kassoille kuin Metro take-away paperikassi valikoimaan.

”Muovikassien vaihtaminen paperikasseihin tarjoaa yksinkertaisen ja helpon tavan vähentää muovin käyttöä. Valmistamme paperikassit uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista. Tuotanto toteutetaan lean-periaatteiden mukaisesti ja kaikenlaista tuotannonaikaista hävikkiä minimoiden”, Mattila sanoo.

Huhtamäellä ja Metro-tukulla odotetaan innolla, mitä ekologisempia tuotteita seuraavaksi voidaan tarjota tukun asiakkaille.

”Olemme sitoutuneet Huhtamäellä saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon ja suunnittelemaan kaikki tuotteemme kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2030 mennessä. Pyrimme Metro-tukun kanssa olemaan ajanhermolla yhdessä ja asetamme jokaiselle vuodelle yhteiset tavoitteet, joita saavuttamalla loppuasiakkailla on entistä parempia ja ympäristöystävällisempiä tuotteita käytössään”, Mattila summaa.