Helsingin Kebab-kuninkaat
Helsingin kebab-kuninkaiden Jari Lönnbergin ja Reima Mäenpään vahvuutena on löytää juttuja, jotka helsinkiläisten lautasilta puuttuvat. Heidän suurin...
Blogi > Metro-tukku ja ResQ Club hävikkiä vastaan yhteistyöllä
Metro-tukku minimoi aktiivisesti hävikkiä ja tänä vuonna uusi askel on otettu aloittamalla yhteistyö hävikkiin keskittyvän ResQ Clubin kanssa. Hävikkiviikolla yhteistyö on laajentunut kaikkiin Metro-pikatukkuihin.
Metro-tukun pitkäjänteinen työ ruokahävikin pienentämiseksi on saanut tänä vuonna vahvistusta, kun yhdistimme voimamme ResQ Clubin kanssa. Keväällä neljästä tukusta (Helsinki, Tampere, Oulu, Kuopio) alkanut pilotointi osoittautui niin toimivaksi, että hävikkiviikolla yhteistyö on laajentunut kattamaan koko tukkuketjun. Nyt kuluttajat voivat ostaa hävikkiheviä ResQ-palvelun kautta kaikista Metro-pikatukuista ympäri Suomen.
”Pikatukkujen henkilökunta on jo aiemmin ollut hyvin koulutettua hävikin minimoinnin suhteen, joten uusi kanava saada hävikkiä käyttöön on otettu ilolla vastaan. Yhteistyö ResQ:n kanssa on ollut erittäin helppoa, joten sen laajentuminen kaikkiin tukkuihin on hieno asia”, sanoo pikatukkuketjupäällikkö Jarkko Lifländer.
”Valtakunnallinen yhteistyö Metro-tukun kanssa on meille ensimmäinen laatuaan ja olemme siitä valtavan iloisia. Metro-tukun myymät ylijäämälaatikot ovat olleet erittäin suosittuja ResQ:n asiakkaiden kesken ja tarjotut tuotteet myydään yleensä nopeasti loppuun,” kertoo ResQ Clubin markkinointijohtaja Ingemar Essenson.
Metro-tukun hevituotteiden laatukriteerit ravintola-asiakkaille ovat korkeat, joten hävikkiin päätyvät kasvikset ovat hyvässä kunnossa. ResQ:n kautta myytävät hevilaatikot ovat saaneet yli 90 %:lta sovelluksen käyttäjistä positiivisia arvioita ja syyskuuhun mennessä jo yli 6500 kg hedelmiä ja vihanneksia on pelastettu.
Hävikin minimoinnissa Metro-tukku on saavuttanut jo upeita virstanpylväitä. Ruokahävikin määrä on vähentynyt 58 % vuodesta 2019 ja tänä päivänä ruokahävikki vastaa 0,57 % elintarvikkeiden myynnistä. Tavoitteena on säilyttää saavutettu taso ja löytää vielä uusia keinoja hävikin hallintaan. Onneksi hävikiksi päätyvätkään tuotteet eivät mene automaattisesti roskiin, vaan juuri yhteistöiden kautta tulevat käytetyiksi.
”Olemme vuosia lahjoittaneet pikatukuista hävikkituotteita hyväntekeväisyyteen ja erilaisille toimijoille. Yhteistyö ResQ:n kanssa on jatkumoa tälle ja odotamme innolla, kuinka kehitämme lisää uusia yhteistyömuotoja hävikin saralla”, Lifländer päättää.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.