Skip to content

Blogi > Metro goes vegan: mustapippuritofu

Metro goes vegan: mustapippuritofu

Metro goes vegan tarjoilee vegaanista reseptiikkaa ravintola-alan ammattilaisille. Toive kasvipohjaisten annosten ohjeista on tullut suoraan Metro-tukun asiakkailta ja vastaamme toiveeseen kuukausittain ilmestyvällä uudelle reseptillä. Reseptiikkaa luo ja suunnittelee joukko alan ammattilaisia. #metrogoesvegan

Rapeaksi paistettu tofu maistuu mustapippurisen sipulikastikkeen kanssa taivaalliselta. Aloita pienemmällä pippurimäärällä ja säädä oman, sekä asiakaskuntasi mieltymyksen mukaiseksi. 

Resepti - mustapippuritofu

6 annosta

Kastike
300 g shalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
½ dl rypsiöljyä
2 punaista chiliä, ohuina renkaina
2 rkl inkivääriraastetta
½–1 rkl mustapippuria (kokonaisia)
2 dl vähäsuolaista soijakastiketta
1 dl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
(1–3 dl vettä)

Tofu
2 pkt (à 250 g) tofua
½ dl maissitärkkelysjauhoa (esim. Maizena)

Friteeraukseen
1 l rypsiöljyä

Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivata keittiöpyyhkeen tai kuituliinan välissä painon alla noin tunti.

Valmista kastike. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat laiskistuneet, eli noin 10 minuuttia.

Lisää ohueksi viipaloidut chilit, inkivääriraaste ja morttelissa karkeasti rouhitut pippurit. Jatka kuumentamista vielä 10 minuuttia.
Lisää nesteet ja anna hautua, kunnes neste on vähentynyt noin kolmanneksen, eli noin 15 minuuttia.

Kuutioi tofut ja pyörittele palat maissitärkkelysjauhoissa. Kuumenna friteerausöljy 170 asteiseksi ja paista tofupaloja, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Valuta ja lisää kastikkeeseen. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, niin lsiää vettä puolen desin erissä, kunnes rakenne on sopivaa.

Tarjoile valmis mustapippuritofu esimerkiksi riisin ja kasvisten kanssa.

Vinkki: Soijakastikkeista tulee ruokaa runsaasti suolaa, joten lisäsuolaa ei tarvitse lisätä.

 

Reseptiikka: Kati Pohja