Skip to content

Blogi > Metro goes vegan: grillattu munakoiso ajvar-pedillä

Metro goes vegan: grillattu munakoiso ajvar-pedillä

Metro goes vegan tarjoilee vegaanista reseptiikkaa ravintola-alan ammattilaisille. Toive kasvipohjaisten annosten ohjeista on tullut suoraan Metro-tukun asiakkailta ja vastaamme toiveeseen kuukausittain ilmestyvällä uudelle reseptillä. Reseptiikkaa luo ja suunnittelee joukko alan ammattilaisia. #metrogoesvegan

 

Grillattu munakoiso

10 annosta
10 munakoisoa
5 g suolaa
2 g mustapippuria

 

Ajvar

400 g paprikaa
400 g munakoisoa
noin 2 rkl rypsiöljyä
10 kalamataoliivia
1 valkosipulinkynsi
½ rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus savupaprikajauhetta
kourallinen persiljaa

 

Lisäksi

500 g vegaanista kreikkalaistyyppistä juustoa (esim. Violife Greek tai Topfoods Vegaaninen salaattijuusto)
100 g pinjansiemeniä
Korianteria

 

Leikkaa annokseen grillattavat munakoisot pitkittäin noin sentin levyisiksi viipaleiksi, niin että ne pysyvät karan päästä kiinni toisissaan. Ajvariin tulevat munakoisot voit kypsentää kokonaisina.

Paahda munakoisoja 200-asteessa noin 30 minuuttia, koosta riippuen. Munakoisojen tulee olla sisältä leikattavan kypsiä, mutta ei tahnamaisia. Siirrä grillattavat munakoisot syrjään.

Paahda tai grillaa paprikoihin kunnolla väriä. Siirrä muovipussiin ja anna hiostua hetki. Kuori paprikat.

Mittaa ajvariin tulevat aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja aja tahnaksi. Jos tahna on liian kuivaa, lisää öljyä. Ajvar säilyy viileässä pari päivää.

Annosta kootessasi levitä munakoisoja viuhkan muotoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa munakoisot kuumassa grillissä molemmin puolin sopivan tummiksi. Halutessasi voit sivellä pinnoille vegaanista grillauskastiketta.

Kokoa annokset. Levitä ajvaria lautaselle, nosta päälle viuhkan muotoinen grillattu munakoiso ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä sekä murusteltua vegaanista kreikkalaistyyppistä juustoa. Viimeistele tuoreella korianterilla.

 

Vinkki: Voit käyttää myös Metro-tukusta saatavaa valmista ajvar-kastiketta, tai käyttää kastikkeen tekoon valmiiksi grillattuja paprikoita.

 

Reseptiikka: Kati Pohja