Skip to content

Blogi > Kuusenkerkkävanukas kruunaa illallisen!

Kuusenkerkkävanukas kruunaa illallisen!

Helppo kuusenkerkkävanukas syntyy vain neljästä raaka-aineesta. Kotimaisesta Modo kuusenkerkkäsiirapista, Millac Gold 33- laktoosittomasta kerman ja kasvirasvan sekoitteesta, liivatteesta ja sitruunan mehusta. Katso resepti alla.

Millac Gold 33 sopii sekä jälkiruokiin, että ruoanvalmistukseen. Se on millac gold 33laktoositon, täyteläinen ja antaa kestävän vaahdon. Löydät Millac Gold 33 Metrotukusta EAN koodilla: 5010652997301 (UHT, 1L)

Kuusenkerkkäsiirappi on kauden tuorein uutuusmaku kotimaiselta Modolta. Se sopii erinomaisesti juomien ja jälkiruokien maustamiseen. Perinteisesti kuusenkerkkä siirappia on käytetty niin juomissa kuin leivonnassa ja sillä on uskottu olevan lääkinnällistä vaikutusta. Kuusenkerkät sisältävätkin paljon A- ja C-vitamiinia sekä antioksidantteja. Löydät sen Metrotukusta EAN koodilla: 6430074910426 (75 cl plo)

 

Kuusenkerkkävanukas 10 annosta

Millac Gold 33 1 litra
Liivate 10 g (3 kpl isoja)
Modo Kuusenkerkkäsiirappi 200 gmodo-kuusenkerkkä-siirappi
Sitruunan mehu 5 g

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  2. Mittaa kattilaan Millac ja kuusenkerkkäsiirappi.
  3. Lämmitä vanukasmassa höyryäväksi, älä keitä.
  4. Lisää kuiviksi puristellut liivatteet ja sitruunan mehu.
  5. Sekoita tasaiseksi ja annostele tarjoiluastioihin.
  6. Anna hyytyä kylmässä.
  7. Koristele marjoilla ja kuusenkerkkä-karamellisoidulla kauralla
    (katso resepti alla).

 

Kuusenkerkkä-karamelli kaura 10 annosta

Kaurahiutale iso 100 g
Modo Kuusenkerkkäsiirappi 70 g
Margariini 50 g

  1. Sulata margariini pannulla.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja kuusenkerkkäsiirappi.
  3. Paahda kaurahiutaleita sekoittaen noin 3 minuuttia.
  4. Jäähdytä pellillä/ laakeassa astiassa.