Skip to content

Blogi > Konepajalta alle kahdessa tunnissa Carelian lounaalle ainekset

Konepajalta alle kahdessa tunnissa Carelian lounaalle ainekset

Ravintola Carelia sai Konepajan palvelutoimituksella puuttuvat ainesosat lounaalle tehokkaasti. Henkilökohtaisempi palveluote ja kellontarkka toimitus vakuuttivat keittiömestari Marko Lomanin, joka Helsinki-Ravintoloiden kehityspäällikkönä aikoo hyödyntää Konepajan palveluita monipuolisesti tulevaisuudessa.

Konepajan palvelutoimitus oli nimensä veroinen, kun ravintola Careliassa tarvittiin täydennystä klo 11:30 alkavaan lounaaseen.

”Soitin kymmenen aikaan, että saadaanko vielä täydennyksiä eilisillan tilaukseen ja toimitus saapui minuutilleen sovittuun aikaan puoli kahdeksitoista. Prosessi toimi ja oli joustavuutta palvelutoimituksessa”, kehuu Ravintola Carelian keittiömestari ja Helsinki-Ravintoloiden kehityspäällikkö Marko Loman.

Lomanin soittaessa tukun työntekijä kävi itse tuotteita läpi osastolla ja lisäsi kuormaan.

”Siinä oli henkilökohtaisen palvelun makua”, Loman kuvailee.

Konepajan palvelutoimituksella ravintolat voivat tilata tuoretuotteita kolmesti päivässä. Toimitusikkunat ovat klo 9–11, 12–14 tai 16–18. Loman uskoo, että Konepajan tukku tulee palvelutoimituksilla tukemaan Carelian toimintaa paljon.

”Meillä on kiireinen arki, ja unohduksia tapahtuu. Jos jokin loppuu, voi tilata ja saa kahden tunnin päästä täydennyksen.”

Carelia on Töölössä sijaitseva ranskalainen brasserie, jossa annokset syntyvät käsityönä omistautuneella otteella. Lomanin sanoin ”yksinkertaista ruokaa, mutta erittäin harkitusti”. Nyt sesongissa ovat merenelävät ja kala-annokset, joihin Konepajalta saa pikaisesti raaka-aineita. Palvelutoimituksella saatava valikoima kerää kiitosta Lomanilta.

”Metro Fresh Cut -tuotteita eli leikattuja vihanneksia on saatavilla, mikä on kova juttu, kun normaalisti ne tilataan ennakkoon. Hieno palvelu.”

 

Konepajan Demo kitchenille käyttöä

Ravintola Carelia ja muut Helsinki-Ravintolat, joihin kuuluvat muun muassa Kuukuu ja Café TinTin Tango, ovat olleet Metro-tukun asiakkaana jo kymmenen vuotta. Loman on ollut koko ajan mukana syventyneessä yhteistyössä.

”Kaikenlaisia miniprojekteja on ollut paljon. Olemme tehneet yhdessä esimerkiksi onnistunutta tuotekonseptien kehitystyötä Juusen kanssa”, sanoo Loman viitaten Metro-tukun keittiömestariin Juuse Mikkoseen.

Tulevia menun sparrauksia, jotka voidaan toteuttaa Konepajan tukun Demo kitchenissä, Loman odottaa jo innolla.

”Siinä voi käydä ympäri tukkua fiilistelemässä torimeininkiä ja saa suoraan tuotteita kokeiluun tuoretiskeiltä perusvaraston sijaan. Hyvä kokonaisuus.”