Skip to content

Blogi > Kierrätyskuituakin parempi hiilijalanjälki

Kierrätyskuituakin parempi hiilijalanjälki

Ensikuidusta valmistettu Katrin Plus -pehmopaperi on ekologisempaa kuin kierrätyskuidusta valmistettu pehmopaperi. Tämä kävi ilmi Metsä Tissuen teettämästä tutkimuksesta.

“Ensikuitu on tuoretta puukuitua, joten sen prosessointi on tehokasta. Pehmopaperia valmistettaessa kierrätyskuitua joudutaan puhdistamaan ensikuitua enemmän. Lisäksi sitä menee prosessissa hukkaan. Niinpä ensikuidusta valmistetun pehmopaperin hiilijalanjälki on kierrätyspaperista valmistettua pienempi”, sanoo Metsä Tissuen Katrin -markkinointipäällikkö Julia Laaksonen.

Myös uudet, modernit kulutusta karsivat annostelija- ja tuoteratkaisut vaikuttavat osaltaan paperin ekologisuuteen. Esimerkiksi perinteistä c-taitettua käsipyyhettä kuluu ketjutaitettua enemmän.

“Jos kulutuksen, kustannusten sekä hiilijalanjäljen pienentäminen kiinnostaa, kannattaa tutkailla paperikulutustaja hygieniajärjestelmää kokonaisuutena, ei pelkkää paperipaketin hintaa. Oma kulutus ja hiilijalanjälki selviävät helpon laskurin avulla: Katrin.com / Ratkaisut ja palvelut / Työkalut ja laskurit”, Laaksonen vinkkaa.

Katrin Plus -tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki, EU-ympäristömerkki sekä suomalaisesta työstä kertova Avainlippu.


3 x vastuullista ensikuitua


1. Katrin Plus Toilet 150 6414301035854
Kolminkertainen, vahva sekä erityisen pehmeä ja imukykyinen valkoinen wc-paperi.


2. Katrin Plus Hand Towel Non Stop Easy Pick 6414301073160
Laadukas ja imukykyinen, valkoinen käsipyyhearkki on ketjutaitettua. Paketti toimii suoraan pöytäannostelijana, joten paperi on aina helposti käsillä.


3. Katrin Plus Hand Towel C-fold 6414301073542
Ihmukykyinen ja pehmeä, perinteinen c-taitettu käsipyyhe. Sopii ketjutaitetun käsipyyhkeen tapaan Katrin Inclusive M -käsipyyheannostelijaan.