Lumoa vaniljajäätelöllä ja yllätä erilaisilla lisukkeilla. Tarjoile Huhtamäen kartonkisessa jäätelöpikarissa ja puisella jäätelölusikalla.
Siirappi:
250 g sokeria
250 g fariinisokeria
500 ml vettä
400 g espressopapuja
40 g glukoosisiirappia
Mousse:
150 g Arla creme fraichea
150 g Arla turkkilainen jogurtti 10% 5kg laktoositon
200 g mascarponea
40 g espressosiirappia
1 g suolaa
Kristallisoitu tumma suklaa:
300 g sokeria
80 g vettä
140 g tummaa suklaata
Siirappi: Lisää kattilaan sokerit, glukoosisiirappi ja vesi, kiehauta 102 asteeseen. Lisää espressopavut. Anna maustua 24–48 tuntia. Lämmitä tarvittaessa siirappia, jotta siitä
tulee juoksevampaa, siivilöi siirappi. Vinkki: Kuumentamalla ainesosat yli 102 asteen saadaan "tiukempi" siirappi.
Mousse: Vatkaa creme fraiche, jogurtti ja mascarpone yleiskoneella tai sähkövatkaimella mousseksi, lisää
espressosiirappi ja suola. Kristallisoitu tumma suklaa: Kuumenna vesi ja sokeri 149 asteeseen. Lisää suklaa ja vatkaa voimakkaasti.
Granola:
2 dl cashewpähkinää
2 dl isoja kaurahiutaletta
½ dl hunajaa
1 rkl ruokosokeria
½ dl rapsiöljyä
1 tl suolaa
pakastekuivattua vadelmaa
Mansikka szechuan-pippuri -liemi:
1 kg pakastemansikkaa
1 kpl vaniljatankoa
5 g Werners szechuan-pippuria
15 g sokeria
perunajauhoa
Granola: Laita kattilaan hunaja, sokeri, öljy ja suola ja sulata. Kaada seos pakkiin pähkinöiden ja kaurahiutaleiden kanssa ja sekoita hyvin. Paahda 160 asteessa noin 10-12 min, kunnes granola on kullanruskea. Kun granola on jäähtynyt, niin leikkaa pienemmiksi paloiksi ja sekoita sekaan haluamasi määrä pakastekuivattuja vadelmia.
Liemi: Kaada mansikat GN-astiaan, kelmuta astia ja höyrytä 100 asteessa 20-30 min. Siivilöi liemi kattilaan. Laita kattilaan szechuan-pippuri, sokeri, kiehauta ja anna maustua kelmun alla muutama tunti. Siivilöi szechuan-pippuri. Lisää liemeen vaniljatangon siemenet ja perunajauhoa (1 rkl jauhoa 4 dl lientä kohden). Lämmitä liemi hiljalleen kiehumispisteeseen asti koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.