Skip to content

Blogi > Kanan paistileike taipuu moneen

Kanan paistileike taipuu moneen

Vain mielikuvitus on rajana, miten erilaisiin ruokiin Atrian Kanan kypsää paistileikettä voi käyttää. Eri tavalla maustamalla ja yhdistämällä sen uudenlaisiin raaka-aineisiin paistileikkeestä valmistuu niin lounasravintolan uusi herkkuannos kuin à la carte -listan suosikki.

“Ravintoloissa on nyt kiirettä. Ala kärsii työvoimapulasta ja samanaikaisesti asiakkailla on selvästi patoutunut tarve tulla lounastamaan ja illallisille. Kypsä kanan paistileike on silloin nopea ja ylellisiinkin annoksiin taipuva raaka-aine”, Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevala sanoo.

Kypsän tuotteen varastointi on myös raakaa helpompaa, esivalmisteluihin menee vähemmän aikaa ja hävikki on pienempää.

“Sitäpaitsi kana sopii hyvin erilaisia ruokavalioita noudattaville maukkaaksi proteiininlähteeksi. Se on kevyttä, hyvää ja terveellistä. Oma suosikkini on esimerkiksi sitruunainen ja parmesaanilla maustettu Piccata.”

Lisää käyttövinkkejä ja reseptit atria.fi.

3 x kanan kypsä paistileike

Atria Kysä kanan paistileike n2kg me 2 kg, GTIN: 2078669600006

 

1. Mehevä Pot Pie -kanapiiras
Amerikkalaistyylinen kanapiiras kypsyy taikinakuoren sisällä herkulliseksi. Lado tarjoilu- tai annosvuokaan napakan kypsiä kauden kasviksia, kanan paistileikettä ja lisää Morney- tai Bechamel-kastike. Peitä taikinakuorella ja kypsennä uunissa.

2. Mannadog-kanavartaat
Corn dogin maukas suomalaisserkku Mannadog saa rouskuvan pinnan maissin sijaan mannasuurimoista. Uppopaistetut suupalat sopivat esimerkiksi street food -annoksiin kyytipoikana erilaiset kastikkeet makeasta chilistä Ceasar-majoneesiin.

3. Parmesaanikana Piccata
Noutopöydän suosikki on italialainen arkiherkku pastan tai risoton oheen. Leivitä paistileikkeet korppujauho-parmesaaniraasteella, kypsennä uunissa ja valuta päälle anjovisvoita. Lisämakua voille kapriksista ja sitruunasta. Viimeistele lehtipersiljalla.