Skip to content

Blogi > Kana on ilmastofiksu valinta

Kana on ilmastofiksu valinta

Viime vuonna kana kiilasi kärkeen suomalaisten lihankulutuksessa.

”Se tapahtui hieman aikaisemmin kuin oletimme”, Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevala arvioi.

Kana on nyt trendikästä ympäri maailmaa, sillä se taipuu moneen; arkisesta ruokailusta fiininpäänkin pöytään. Kanan liha on vähärasvaista ja siinä on paljon proteiineja, mineraaleja ja vitamiineja. Kanan hiilijalanjälki on myös muita lihatuotteita pienempi.

“Suomessa kasvatettu antibioottivapaa kana on vastuullinen valinta.”

Atria Murea -tuoteperheen valmiiksi kypsennetty, aina murea ja irtonainen kana toimii sellaisenaan ruoan valmistuksessa ja sitä voi maustaa erilaisilla kuivamausteilla, tahnoilla tai kastikkeilla.

“Kätevästi pakatut tuotteet on helppo säilyttää ja kustannustehokkaita käyttää. Kypsänä pakattu Murea Kana toimii niin buffet- kuin annosruokailussakin, ja se on pelastus vaihteleviin tilanteisiin ja kiireisiin päiviin”, Nevala korostaa.

3 x käyttövinkit kypsälle kanalle

1. Täytetyt leivät
Kanan voi kuivamarinoinnilla ja kevyellä paistamisella maustaa mihin tahansa makumaailmaan sopivaksi – texmex, BBQ, Lähi-itä tai intialainen – ja koota kasvisten, juustojen ja kastikkeiden kanssa herkullisen voileipävalikoiman.

2. Raikasta kulhoruokaa
Kulhoruoka on suomalainen lautasmalli parhaimmillaan; riisiä ja Atrian Murea Kanaa sekä paljon tuoreita tai pikkelöityjä kasviksia. Makumaailman täydentää esimerkiksi korealainen gochujang-chilitahna.

3. Nopeat wokit
Tavallistakin nopeampi wokki syntyy Atria Murea Kanasta, joka ei nöyristele aasialaisten makujen äärellä. Valmistuksessa Murea Kanan rakenne säilyy mehukkaana ja mureana.

Atria Murea Kana 3 kg GTIN: 6407800001215