Metro-tukun asiantuntijat vierailivat Barcelonassa Seafood Expo Globalissa. Kotiin tuomisina he jakavat nyt ajankohtaisimmat näkymät kalatrendeihin.
Kun ilmastokysymykset ja huoli luonnon monimuotoisuudesta ovat pinnalla, myös kalalta odotetaan vastuullisuutta. Kuluttajat haluavat tehdä kestäviä päätöksiä, joissa korostuvat vastuullisesti pyydettyjen ja jäljitettävien kalojen suosiminen. Lisäksi kiinnostus on noussut kalastuksesta aiheutuvien päästöjen vähentämistä kohtaan. Metro-tukun valikoimassa ASC- ja MSC-sertifioinneista tunnistaa vastuullisesti kalastetut tai kasvatetut kalat sekä äyriäiset.
Kala-annoksiin haetaan nyt makuja niin Intiasta, Kiinasta kuin Meksikosta. Erilaista makumaailmaa saa helposti maustamalla ja rohkeitakaan makuyhdistelmiä ei kaihdeta. Tuunaa siis kalasta mielenkiintoinen makumatka!
Fastfoodin suosiolle ei näy loppua, mikä näkyy myös kalatuotteissa. Fish and chipsistä on edetty jo pitkälle ja messujen innovaatiokilpailun voittikin Kalaneuvoksen kirjolohipekoni. Tuote on saatavilla Metro-tukusta. Kuivatut kalat ja erilaiset snack-tuotteet tarjoavat vaihtoehtoja välipalaistumisen trendiin, joka on tullut osaksi suomalaistakin ruokakulttuuria.
Ruotojen kanssa ei tarvitse tapella, kun kasvipohjaiset kalavaihtoehdot ovat vakiinnuttaneet paikkansa. Soijasta, levästä tai herneestä valmistetut kalankorvikkeet ovat nostaneet suosiotaan Euroopassa ja näille kannattaakin pitää silmät auki.
Vaihtoehdoksi perinteiselle kalankasvatukselle nousee tulevaisuudessa laboratoriokasvatettu kala. Eläinten hyvinvoinnin turvaamisen lisäksi laboratorioissa syntyy kalaa ilman allergeenejä tai ympäristölle haitallisia aineita.