Skip to content

Blogi > Kahvin kulutus muuttuu

Kahvin kulutus muuttuu

Kahvi halutaan yhä vastuullisempana. Elämyksellisyys ja laatu korostuvat.

”Lähitulevaisuuden kahvi on vähemmän perinteistä kahvia, ja samaan aikaan kulutamme enemmän kahvia yhä useammassa muodossa. Uudet reseptit ja kausijuomat innostavat. Tulevaisuuden kahvi on vastuullisempi, laadukkaampi, läpinäkyvämpi ja entistä enemmän nauttijansa näköinen”, Meiran barista Ann-Marie von Bell kuvailee.

Vastuullisuus on hyvin laaja sosiaalinen ja kulttuurillinen käsite. ”Se ei ole pelkkiä sertifikaatteja, jotka sinänsä ovat hyvä ja luotettava tapavarmentaa toimitusketjua ja tiedottaa asioista. Kiinnostus aitoja tarinoita kohtaan on lisääntynyt. Asiakkaamme haluavat yhä enemmän tietää kahvin viljelystä ja valmistuksesta alkuperämaissa. Baristan työssä on ilo päästä niitä kertomaan”, von Bell toteaa.

 

Baristan kausijuomavinkit

1 Tunnetut brändituotteet

Segafredo espresso on ehkä maailman tunnetuin kahvi. Sen pehmeäaromisista Segafredo Organic -pavuista syntyy paksu crema ja suklainen jälkimaku. Se on 100 % luomukahvi, jolla on myös RAC-sertifiointi. Täyteläinen Segafredo Hot Ciok Instat -kaakao on kehitelty suklaamestareiden kanssa.

2 Helppo resepti

Tarvitset: 1 Segafredo Organic -espresson ja 1,5 dl kuumaa Segafredo Hot Ciok Instant -kaakaojuomaa, sokeria, kermavaahtoa ja suklaahippuja. Valmista: Kaada kuuma kaakaojuoma kuppiin. Lisää espresso, mausta sokerilla. Lisää pinnalle kermavaahtoa ja suklaahippuja.

3 Vaihtoehtona tumma paahto

Voit käyttää reseptissä espresson sijaan 1 dl Kulta Katriina Luomu Tumma kahvia, jossa on luonteikas ja vahva maku. Se on Suomen myydyin tummapaahtoinen luomukahvi ja myös sillä on Luomu ja RAC sertifioinnit.

 

Segafredo Organic espresso papu 1kg, me 8, GTIN: 8710828178011