Skip to content

Blogi > Juustotarjotin kruunaa pääsiäismenun

Juustotarjotin kruunaa pääsiäismenun

Yllättävillä makupareilla katettu juustotarjotin kruunaa ravintolan buffet-pöydän ja ruokalistan myös pääsiäisenä. Kotimaisista herkuttelujuustoista saa näyttäviä kokonaisuuksia pienellä vaivalla.

“Mikä parasta, juustoista ei tule hävikkiä, sillä esimerkiksi buffet-pöydän ylijääneet juustot voi hyödyntää muissa ruoissa”, keittiömestari Tuomas Hämäläinen Valion koekeittiöstä sanoo.

Hämäläinen nostaa esiin kolme herkuttelujuustoa.
“Sinihomejuusto Valio Aura kehitettiin yli 80 vuotta sitten suomalaiseen makuprofiiliin sopivaksi. Aurassa kohtaavat kirpeä happamuus ja kermaisuus, jossa hapokkuus leikkaa juuston rasvaisuutta.”

Toinen herkuttelulautaselle sopiva juusto on Valio Salaneuvos Vanhempi, vähintään 9 kuukautta kypsytetty puolikova gouda. Salaneuvos on aromikas, vahva ja vivahteikas, hieman kiteinen juusto.

“Kiteet ovat kalsiumsuoloja eli puhdasta umamia. Vielä Salaneuvostakin kiteisempi on Valio Keisarinna. Puolikovaa ja lohkeavaa goudaa on kypsytetty vähintään 7 kuukautta.”
Keisarinnassa on hienostunutta karamellimaisuutta ja hedelmäisyyttä. “Juustot pääsevät oikeuksiinsa, kun ne otetaan huoneenlämpöön vähintään tunti ennen tarjoilua.”

 

3 x makuparit

1) Valio Aura, 170 g
Tarjoa sherryllä terästetyn Valion mustaherukkahillon kanssa. Tai yhdistä lakritsin tai hillokkeen kera, johon on uutettu lakritsia.

2) Valio Salaneuvos Vanhempi, 300 g
Yhdistä kuivalla rieslingillä jalostetun Valion mustikkahillon kanssa. Tai kokeile mantelimassan, tuoreiden persikoiden tai persikkachutneyn kera.

3) Valio Keisarinna, 300 g
Tarjoa appelsiinilla tuunatun lemon curdin kanssa. Kokeile myös kinuskikastikkeen tai paahdettujen hunajamanteleiden kera. Pääsiäisen bonusmakupari: Keisarinna ja mämmi.