Atrialaisen lihan alkuperä tunnetaan
Atrian liha tulee Atrian omilta sopimustuottajilta, joiden tuotanto-olosuhteet sekä eläinten hoito ja
kasvatustavat tunnetaan. Jäljitettävyys takaa lihan turvallisuuden ja varmistaa myös eläinten hyvinvoinnin.
Atrialla tunnetaan jokaisen eläimen alkuperä, kasvatusaika, ruokinta ja hoito. Atria-merkki on tae
siitä, että myytävä sian-, naudan-, broilerin- ja kalkkunanliha on aina suomalaiselta maatilalta.
Jäljitettävyys takaa lihan turvallisuuden. Sen avulla voidaan rajoittaa mahdollisia elintarviketurvallisuutta
uhkaavia ongelmia ja varmistaa asiakkaiden tiedonsaanti esimerkiksi takaisinvetojen
yhteydessä.
Atrialaisten tuotantoeläinten ruokinta perustuu pääosin omalla tai lähitilalla viljeltyyn viljaan ja
naudoilla oman tilan nurmeen. Eläimet syövät puhdasta rehua, joka koostuu pääosin kotimaisesta
viljasta. Soijaa korvataan ympäristöystävällisemmällä, kotimaisella rehulla.
Tuotantoeläinten terveydestä ja hyvinvoinnista pidetään huolta ja niitä lääkitään vain eläinlääkärin
valvonnassa. Atrian kanatuotteet ovat täysin antibioottivapaita ja possukin valtaosin.
Atria on ollut jäljitettävyyden edelläkävijä jo vuodesta 2012, jolloin lanseerattiin ensimmäiset tilakohtaisesti merkityt Atria Perhetilan broilerituotteet. Viime vuosien aikana Atria on tehnyt merkittäviä
investointeja tuotannossa jäljitettävyyteen ja koko ketjun läpinäkyvyyteen.
Jäljitettävyys kulkee käsi kädessä eläinten hyvinvoinnin kanssa
Eläinten hyvinvoinnista huolehditaan valvotusti Atrian koko ruokaketjussa. Atrialla käytetään maailmanlaajuisesti ainutlaatuista dokumentoitua terveydenhuoltojärjestelmää, joka keskittyy eläinten
terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen ennakoidusti.
Eläinten terveys ja hyvinvointi perustuvat ensisijaisesti Atrian sopimustuottajien ammattitaitoon,
eläinten hyvään hoitoon, suunniteltuun ruokintaan ja olosuhdehallintaan. Atria on laatinut tuottajien
avuksi eläinlajikohtaiset tuotanto-ohjeet, joissa on selkeät ohjeistukset eläinten jalostukseen,
ruokintaan, kasvatusoloihin ja terveydenhuoltoon liittyen. Tuottajien edellytetään noudattavan
ohjeistuksia, ja toimintaa valvotaan 1–12 kuukauden välein tehtävillä eläinlääkärin tarkastuskäynneillä.
Tavoitteena on nolla eläinsuojelurikkomusta Atrian ruokaketjussa.
Eläinten hyvinvointi on myös antibioottivapaan tuotannon perusta: terveitä eläimiä ei tarvitse
lääkitä. Pitkäjänteisen työnsä ansiosta Atria on maailmanlaajuisestikin edelläkävijä antibioottivapaan
lihan tuotannossa ja takaa osaltaan kotimaisen lihan turvallisuuden.