Skip to content

Blogi > Jäätelökesä 2023: Klassikoita, laatua ja elämyksiä, kiitos!

Jäätelökesä 2023: Klassikoita, laatua ja elämyksiä, kiitos!

Suomalaisten jäätelönkulutus on vuodesta toiseen korkealla, noin 12 l per henkilö. Taloudellisesta epävarmuudesta huolimatta merkkejä herkuttelun hiipumisesta ei ole. Päinvastoin tänä kesänä halutaan nauttia erityisesti klassikkojäätelömakuja laadun ja elämyksellisyyden kera.

”Tarve piristää arkea on aina olemassa”, Froneri Finland Oy:n markkinointijohtaja Minna Brunberg tiivistää tulevan jäätelökesän tunnelmat.

Haastava aika näkyy kuitenkin kuluttajien toiveessa saada kustannustehokkaasti laadukkaampaa eli vähemmällä enemmän.

”Jäätelöissä palataan perusasioihin, mutta suositaan parempia raaka-aineita. Toisin sanoen ylimääräisestä karsiminen ei tarkoita elämyksistä luopumista. Laadusta ollaan valmiita maksamaan arjen irtiotoissa”, selventää Wihuri Metro-tukun valikoima- ja markkinointijohtaja Emilia Santavuori.

Kyse on premiumsaatiosta eli kysynnän keskittymisestä korkealaatuisiin tuotteisiin. Ilmiö kytkeytyy toiseen ajankohtaiseen kehitykseen: kahvilasaatioon.

”Kun pandemia pakotti luopumaan monista sosiaalisuuden muodoista, tarve nähdä ihmisiä pienellä vaivalla, mutta elämyksellisesti on nyt suuri. Kahvilassa herkuttelemalla nämä toiveet yhdistyvät helposti”, Santavuori selittää.

Haussa on siis erityistä kokemuksellisuutta jäätelöissä tänä kesänä. Klassikkomaut vetävät puoleensa nostalgian nälkäisiä, ja toisaalta tutusta tuunaa helposti uutta seikkailumielisille. Santavuori uskoo vaniljan suosioon tulevana suvena.

”Monelle maku on rakas vuosikymmenien ajalta sisältäen kaivattua nostalgiaa ja toisaalta vanilja toimii hyvänä pohjana uusille makuyhdistelmille.”

Maku-uskollisia ja kokeilunhaluisia yhdistää halu herkutella astetta terveellisemmin.

”Myös jäätelöissä vähemmän sokeriset vaihtoehdot ovat yhä kysytympiä”, Brunberg kertoo.

Lisäksi jäätelöostoksilla ei ajatella vain omaa hyvinvointia. Viime vuosien tapaan vastuullisuus näkyy niin vegaanisuuden, kierrätettävien materiaalien kuin kotimaisuuden suosimisessa. Metro-tukun valikoimassa löytyy kattavasti kesän jäätelötrendeihin sopivia tuotteita.

”Haluaa sitten panostaa vegaanisiin tai suomalaisiin jäätelöihin tarjonnassaan, niin valikoimassamme on laajasti vaihtoehtoja niin perus- kuin premium-tasoisena”, Santavuori sanoo.

 

Katso kesän jäätelöt, juomat, panimotuotteet ja snacksit tästä valikoimasta>>